Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Thortrans manglede chauffører og slugte selv ekstra omkostninger

Søgeord:

18. oktober 2022  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

834 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Randers-transportøren mener, væsentligt lavere bundlinje er acceptabel i lyset af årets udfordringer.

 

Den globale coronapandemi har for en stor del af transportbranchens vedkommende haft en positiv effekt på aktivitetsniveauet, og det samme gør sig gældende for Thortrans.

 

Til gengæld har Covid-19 også haft en negativ påvirkning på sygefraværet i den randrusianske transport- og logistikvirksomhed, mens situationen også har kaldet på et øget brug af underleverandører.

 

Således sætter tidernes ugunst sit præg på den seneste årsrapport fra virksomheden.

 

Øgede udgifter til underleverandører

Thortrans kommer ud af seneste regnskabsperiode, der dækker perioden 1. juli 2021-30. juni 2022, med et resultat på 1,2 mio. kr. – hvilket er betragteligt under niveauet for seneste årsrapport, der noterede en bundlinje på 6 mio. kr.

 

Bruttofortjenesten lød på 88 mio. kr. mod 93,6 mio. kr., mens egenkapitalen i perioden er faldet 1,7 mio. kr. til 21,6 mio. kr. Det gennemsnitlige antal af medarbejdere er i perioden steget med 7 til 178.

Ifølge Thortrans’ årsrapport har blandt andet den danske og europæiske chaufførmangel haft en indflydelse på selskabets nøgletal.

 

”Det har ligesom Covid-19 sygefraværet betydet væsentligt øget brug af underleverandører, som er noget dyrere end brug af eget materiel og personale”, lyder det fra Thortrans, der tilføjer, at virksomheden i regnskabsårets løb har iværksat en forstærket rekrutterings- og fastholdelsespolitik, som er ved at vise positive resultater.

 

De øgede omkostninger er dog ikke én-til-én flyttet over på kunderne, hvilket også forklarer det mindre resultat, lyder det:

 

”Selskabet har hævet priserne over for kunderne i årets løb, men har samtidig undladt at skubbe alle de øgede omkostninger over på kunderne, som for manges vedkommende er kunder, selskabet har haft i mange år. Dette har samlet set betydet, at det ordinære resultat er mindre end sidste år”.

 

Ledelsen anser resultatet for acceptabelt, når årets udfordringer tages i betragtning, fremgår det.

Ny prissætningsmodel

Virksomheden skriver yderligere i årsrapporten, at datterselskabet Thortrans Ejendomme ApS i regnskabsåret har udvidet selskabets hovedterminal til lidt mere end det dobbelte areal og påbegyndt en udvidelse af administrationsbygningen.

 

”Byggeprocessen har givet nogle praktiske udfordringer i årets løb, og som konsekvens har selskabet haft ekstra omkostninger. Den nye terminal forventes at give effektivitetsforbedringer i de kommende år og samtidig give mulighed for øget aktivitet”, lyder det.

 

Thortrans forventer, at rammebetingelser, indkøbspriser, inflation og arbejdsmarkedsforhold kan ændre sig meget og hurtigt de kommende år. Derfor er selskabet i gang med at introducere en dynamisk prissætningsmodel, som gør, at selskabet kan tilpasse sig hurtigt til disse ændringer, fremgår det yderligere.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk