Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tilhører fremtiden de digitale speditører?

Søgeord:

19. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

546 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danske Speditørers logistikkonference under Transport 2021, ’Fremtidens Logistik’.

 

Tilbage i 2019 var temaet på Danske Speditørers logistikkonference ’Fremtidens Logistik’ primært digitalisering af fremtidens speditionsvirksomheder. På årets udgave af konferencen kan man komme til at møde nogle af de digitale speditører.

 

- Indtil nu har tilslutningen til de digitale speditører kun været langsomt voksende. Men med et let omskrevet citat fra chefen for en amerikansk speditør: ”Når de nye generationer af transportkøbere kommer frem, så sker der noget. De vil helst gøre alt fra en skærm og selv have kontrollen. Det bliver koldt og kynisk”, lyder det fra konsulentfirmaet 3-Top, som er ved at lægge sidste hånd på en analyse af digitale speditørers forretningsmodeller. En analyse som bliver fremlagt på konferencen.

Klimaet bliver endnu en faktor ind i debatten om fremtidens speditionsvirksomhed, og på ’Fremtidens Logistik 2021’ er både digitaliseringen og klimahensynet på dagsordenen.

 

På konferencen vil collaborative logistics også blive taget op. Det centrale i collaborative logistics er, at man samarbejder på tværs af virksomheder. Det betyder højere effektivitet og dermed forbedrede logistikkæder, til glæde for klimaet og økonomien. Kristian Hegner Reinau fra Aalborg Universitet vil fortælle om begrebet, det dækker over, og om det IT-system, der ligger bag, der gør det muligt for logistikvirksomheder at dele overskydende kapacitet og ordrer, selv om virksomhederne strukturelt er i konkurrence med hinanden. Hør om erfaringerne indtil videre og hvordan virksomheder kan bruge det fremadrettet.

På konferencen kan man også møde Jan Breinholdt, som er Supply Chain Executive hos Stark. Han fortæller om, hvordan Stark har fokus på reducering af tomkørsel via effektive transportkæder samt indsamling af data, der viser de enkelte transporters CO2-aftryk, så det kan allokeres ned på kundeordre.

 

Deltag også i den afsluttende debat, hvor transportkøbere- og sælgere diskuterer dagens budskaber.

 

’Fremtidens Logistik 2021’ afholdes som en del af Transport 2021 i Herning 16. september. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk