Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Told: E-handelspakken udskydes med seks måneder

Søgeord:

23. juli 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

570 gange

Læses i øjeblikket af:

0

EU’s medlemslande har besluttet at udskyde E-handelspakke med et halv år.

 

Som ventet er EU-landene er blevet enige om en udskydelse af ikrafttrædelsestidspunktet for e-handelspakken med seks måneder. Udskydelsen medfører, at afskaffelsen af 80 kroners-grænsen udsættes. I Danmark stræbes efter, at udviklingen af systemunderstøttelsen af H7-angivelser i videst muligt omfang følger den oprindelige tidsplan.

 

Det skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

 

I lyset af den ekstraordinære situation omkring COVID-19 er EU-landene blevet enige om at udskyde ikrafttrædelsestidspunktet for e-handelspakken med seks måneder, det vil sige til den 1. juli 2021.

 

Udskydelsen medfører, at afskaffelsen af 80 kroners-grænsen udsættes, ligesom det først bliver muligt at angive og betale moms via One Stop Moms 2 et halvt år senere end oprindeligt planlagt.

One Stop Moms2

Idriftsættelsen af One Stop Moms 2 vil ske 1. juli 2021 samtidigt med de øvrige EU-lande, da e-handelspakken skal implementeres samtidigt på tværs af landene for at høste de fulde gevinster af pakkens initiativer. Det bliver muligt at registrere sig i systemet fra 1. april 2021.

 

Udskydelsen af e-handelsdirektivet betyder, at H7-angivelserne ligeledes først kan tages i brug fra den 1. juli 2021. 

 

I Danmark stræbes efter, at udviklingen af systemunderstøttelsen af H7-angivelser i videst muligt omfang følger den oprindelige tidsplan. Der vil således blive arbejdet for, at den forlængede frist også skal kunne komme virksomhederne til gode. Det konkrete tidspunkt for test af løsningen er under afklaring.

Toldstyrelsen besvarer spørgsmål om udskydelsen på telefon 72 22 12 02.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk