Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Told-eksperter advarer om kontrol efter nytår

Søgeord:

18. november 2021  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

801 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Clarksons: Stor forvirring om told-ændringer fra 1. januar 2022.

 

Det britiske havneagentur-selskab Clarksons Port Services opfordrer indtrængende virksomheder til at forberede sig på ændringer i den britiske grænsekontrol fra 1. januar 2022.

 

Med virkning fra årsskiftet vil virksomheder med im- og eksport til og fra Storbritannien og EU være underlagt toldbehandling -som en konsekvens af briternes udmeldelse af EU.

 

Den britiske regering droppede grænsekontrollen i begyndelsen af året, da brexit i kombination med kaosset forårsaget af coronapandemien truede med at lukke ned for forsyningskæderne mellem Storbritannien og Kontinentaleuropa.

 

Men nu er det altså tiden, hvor virksomheder skal forberede sig på slutningen af overgangsperioden. Det siger Christopher Ewings, ansvarlig for toldbehandling hos Clarksons Port Services:

 

- Vi mener ikke, at sektoren er klar til deadline i januar 2022. GVMS-systemet (der registrerer godsbevægelser i Storbritannien, red.) burde have tusindvis af virksomheder registreret på det, men det er i øjeblikket meget færre, og gennem samtaler med vores kunder i EU er der stor forvirring om ændringerne, siger Christopher Ewings.

Han tilføjer, at implementeringen af importkontrol vil begynde i begyndelsen af næste år og at der ingen planer er om udskydelse.

 

- Toldangivelserne forfalder den 1. januar, og derfor opfordrer vi virksomhederne til at forberede sig. Hvis virksomhederne ikke er forberedte, frigives varer ikke af toldvæsenet, før al told og moms og nøjagtig dokumentation er indsendt, hvilket resulterer i dyre forsinkelser. Ved at forberede sig nu er eksportører i stand til at fjerne risikoen for underbetaling af told og moms, hvilket kan føre til potentielle bøder, siger han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk