Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Toldstyrelsen: Husk nye regler for import og eksport til UK

Søgeord:

18. december 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

741 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Brexit: Nye regler for forsendelse af varer til og fra Storbritannien efter 1. januar.

 

Fra 1. januar 2021 kan virksomheder sende deres varer til og fra Storbritannien og Nordirland på en fælles forsendelsesprocedure. Derfor opfordrer Toldstyrelsen virksomheder til hurtigst muligt for at få rettet kautionserklæringer og kautionsattester inden 1. januar, så de også dækker Storbritannien som nyt konventionsland.

 

Fra 1. januar 2021 kan virksomheder sende deres  varer til og fra Storbritannien på en fælles forsendelsesprocedure (og ikke længere på en EU-forsendelsesprocedure). Samtidig vil EU-forsendelsesregler gælde i Nordirland.

 

Interesserede kan læse mere om det i Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2020/2038 af 10. december 2020.

 

Vær opmærksom på, at der er sagsbehandlingstid forbundet med at få rettet virksomhedens kautionserklæringer og kautionsattester. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne kontakter Toldstyrelsen hurtigst muligt. Toldstyrelsen bestræber sig på at håndtere alle henvendelser inden 1. januar, men understreger samtidig, at myndigheden ikke garantere virksomhederne, at det kan nås inden 1. januar.

 

Toldstyrelsen skriver:

»Sådan sender du varer til og fra Storbritannien efter 1. januar

Fra 1. januar 2021 bliver Storbritannien en kontraherende part af konventionen om fællesforsendelse. Det betyder, at du kan sende dine varer til og fra Storbritannien på en fælles forsendelsesprocedure, ligesom du gør i dag med fx Norge, Tyrkiet og andre konventionslande.

 

Husk i den forbindelse at kontakte Toldstyrelsen hurtigst muligt for at få dine kautionserklæringer og kautionsattester rettet inden 1. januar 2021, så de også dækker Storbritannien som nyt konventionsland.

 

Sådan sender du ikke-EU-varer til og fra Nordirland efter 1. januar

 

For at undgå en hård grænse i Irland blev der aftalt en særlig protokol om Irland/Nordirland. Ifølge protokollen fortsætter EU’s regler på toldområdet med at gælde i Nordirland efter 1. januar 2021. Det betyder, at du kan sende ikke-EU-varer til og fra Nordirland på en EU-forsendelse.

Med hensyn til kautionserklæringer skal en kautionist, der er etableret i EU’s toldområde, angive en adresse (eller udpege en agent) i Nordirland, hvis kautionserklæringen skal anvendes der. Hvis en kautionserklæring er gyldig i både EU-lande og Storbritannien, kan en enkelt adresse (eller en udpeget agent) i Storbritannien også dække Nordirland.

 

Sådan sender du varer igennem Storbritannien

 

For at sende dine varer fra Danmark til Nordirland igennem Storbritannien skal du sørge for, at dine kautionserklæringer og kautionsattester rettes inden 1. januar 2021, så de også dækker Storbritannien som nyt konventionsland.

Nye koder i NCTS

For at sende varer til, fra eller igennem Storbritannien og Nordirland skal du anvende følgende landekoder:

 

Koden GB for Storbritannien (uden Nordirland)

Koden XI for Nordirland

Du kan læse mere om anvendelsen af koderne i EU’s vejledningsdokument.

 

Forsendelser over ruter i Storbritannien, der bruger Goods Vehicle Movement Service

 

For at transportere varer over ruter i Storbritannien, der bruger GVMS (Goods Vehicle Movement Service), skal du oprette en konto hos HMRC (Her Majesty's Revenue and Customs). Du kan læse mere om det på GVMS’s hjemmeside.

 

Virksomheder vil ikke være i stand til at komme ombord på færger til og fra disse steder fra 1. januar 2021, medmindre al dokumentation er udfyldt på forhånd og korrekt præsenteret.

Har du spørgsmål?

 

Kontakt Toldstyrelsen på telefon 72 22 12 02.«

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk