Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Toldstyrelsen opfordrer til varekodetjek

Søgeord:

25. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

186 gange

Læses i øjeblikket af:

1

»Tjek dine varekoder: ændringer fra 1. januar 2022«

 

Toldstyrelsen oplyser, at varekoderne bliver opdateret 1. januar 2022 for at sikre tidssvarende koder.

Det betyder, at virksomhederne selv skal tjekke om ændringerne vedrører deres vare-områder, og opdatere koderne i virksomhedens egne systemer. Det skal ske inden årsskiftet.

 

 

Hvert femte år opdaterer man de seks-cifrede HS-varekoder, der gælder på verdensplan. Det sker for at holde varekoderne tidssvarende, bl.a. så nye produkttyper, fx 3-d-printere og droner, er nemmere at identificere.

 

Næste opdatering træder i kraft 1. januar 2022 og har betydning for både importører og eksportører. Opdateringen påvirker også KN- og TARIC-koderne.

Toldtariffen

Ændringerne vil blive indarbejdet i den kommende udgave af Toldtariffen, som træder i kraft 1. januar 2022, samt i TARIC og eVITA.

 

Virksomhederne bør tjekke, om de varekoder, virksomheden anvender i dag, fortsat gælder efter 1. januar 2022, eller om de bliver ændret.

 

Hvis virksomheden efter 1. januar 2022 bruger en varekode, som ikke længere findes, vil angivelsen blive afvist i toldsystemerne.

 

Ændrede KN-koder (eksport)

Virksomhederne kan finde de ændrede KN-koder ved at slå op under dit vareområde i EU-Kommissionens gennemførelsesforordning. I forordningen markerer stjernesymbolet nye KN-koder, og kvadratsymbolet markerer KN-koder, hvor indholdet er blevet ændret.

 

Hvis man kun anvender KN-koderne (de otte-cifrede varekoder), fx som eksportør, kan man allerede nu opdatere din virksomheds varekoder ved at bruge EU-Kommissionens korrelationstabel. I listen finder du de nuværende KN-koder, som ændres, og du kan også se de nye koder, der gælder fra 1. januar.

 

Vær opmærksom på, at tabellen er et hjælpeværktøj og ikke er juridisk bindende.

Ændrede TARIC-koder (import)

Hvis man anvender TARIC-koderne (de ti-cifrede varekoder), fx som importør, kan man med fordel påbegynde opdateringsarbejdet nu ud fra de KN-koder, der allerede er tilgængelige.

 

Man kan dog ikke færdiggøre opdateringen, da de nye TARIC-koder endnu ikke er klar. Toldstyrelsen forventer, at de fleste TARIC-koder vil være klar i midten af december, men enkelte vil først være tilgængelige i slutningen af december.     /Smir

 

Læs nærmere på Toldstyrelsens hjemmeside.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com