Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Mærsk leverer svimlende regnskab

Søgeord:

6. august 2021  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

665 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Milliarderne strømmer ind hos den danske rederi-gigant.

 

Fragtraterne har været tårnhøje i nogle måneder, og derfor er det ingen overraskelse, at det er kronede dage for de transport- og logistikvirksomheder, der forstår at gøre brug af den gunstige situation.

 

Alligevel må det give julelys i øjnene på de fleste aktionærer, at Mærsk fredag morgen offentliggør kvartalsregnskabet for andet kvartal 2021, der går over i historien som et af de mere exceptionelle af slagsen.

 

Ocean sejler derudaf

Q2 2021 repræsenterer for A.P. Møller – Mærsk koncernen det 12. kvartalsregnskab i træk med vækst i omsætningen.

 

I andet kvartal steg omsætningen med intet mindre end 58 procent til 14,2 mia. dollars, mens EBIT næsten femdobledes til 4,1 mia. dollars.

 

På bundlinjen ender Mærsk-koncernen med et nettoresultat på 3,7 mia. dollars efter andet kvartal, hvilket giver en bundlinje for første halvår på hele 6,5 mia. dollars.

Det er især containertransporten, der i Mærsk-regi hører under forretningssegmentet Ocean, der giver bingo på bundlinjen. Her steg omsætningen til 11,1 mia. dollars fra 6,6 mia. dollars i samme periode 2020, mens EBIT nåede 3,6 mia. dollars fra 0,5 mia. dollars sidste år. Væksten kom især fra en stigning i volumen på 15 procent samt en stigning i de gennemsnitlige fragtrater på intet mindre end 59 procent.

 

En tilfreds administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk A/S, Søren Skou, udtaler:

 

- Det gode resultat hænger sammen med den ekstraordinære situation i markedet, hvor flaskehalse og overbelastning på søfragt presser priserne op. Men det er også udtryk for solid fremgang med den strategiske transformation, hvor vi fokuserer på vores kunders behov for integrerede logistikløsninger i hele forsyningskæden, siger topchefen og fortsætter:

- Jeg er tilfreds med den strategiske fremdrift og med vores evne til at generere værdi. Vi fortsætter med at forbedre Ocean-forretningen. Andelen af langsigtede kunde-kontrakter stiger i Ocean, og vi har en logistikforretning i hastig vækst samt en profitabel havneforretning. De stærke pengestrømme og den ekstraordinært høje indtjening betyder, at vi kan investere yderligere, bevare momentum og udvide vores aktiviteter, også igennem opkøb og samtidig sikre attraktive afkast til vores aktionærer, siger Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller - Mærsk A/S.

Gode udsigter for indeværende år

Forretningsområdet Logistics leverede en stigning i omsætningen på 38 procent til 2,2 mia. dollars i andet kvartal, og mere end halvdelen af stigningen kom fra kunder i Ocean-afdelingen. EBIT mere end tredobledes til 153 mio. dollars.

 

- Udsigten for tredje kvartal er positiv, og vi forventer, at det nuværende momentum i Ocean fortsætter ind i fjerde kvartal, hvilket også vil gavne vores havneforretning. Logistics & Services forventes at fortsætte den høje vækst året ud. Som vi meldte ud den 2. august, opjusterer vi vores forventninger til 2021 til en underliggende EBITDA på 18-19,5 mia. dollar, EBIT på 14-15,5 mia. dollar og frie pengestrømme på mindst 11,5 mia. dollar, siger Søren Skou.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com