Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tradelens er kuldsejlet

Søgeord:

1. december 2022  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

375 gange

Læses i øjeblikket af:

0

IBM og A.P. Møller – Mærsk må opgive at holde blockchain handelsplatform oven vande.

 

A.P. Møller - Mærsk (Maersk) og it-giganten IBM har meddelt, at de lukker deres globale blockchain baserede handelsplatform TradeLens. Efter planen vil Tradelens blive lukket ned ved udgangen af første kvartal.

 

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Maersk udsendte tirsdag.

 

Det er manglende global opbakning til blockchain-handelsplatformen, der IBM og Maersk til at opgive projektet, der skulle gøre det langt lettere, hurtigere og ikke mindst billigere at booke søfragt ved at digitalisere den omfattende papirgang, der stadig gør fragten af varer til søs til et bureaukratisk forhindringsløb.

 

- TradeLens blev grundlagt på den dristige vision om at tage et spring inden for global supply chain digitalisering med en åben og neutral industriplatform. Selvom vi med succes udviklede en levedygtig platform, er behovet for fuldt globalt industrisamarbejde desværre ikke blevet opfyldt. Som følge heraf har TradeLens ikke nået det kommercielle levedygtighedsniveau, der er nødvendigt for at fortsætte arbejdet og opfylde de økonomiske forventninger som en selvstændig virksomhed, udtaler Rotem Hershko, der er Head of Business Platforms hos A.P. Møller – Mærsk.

Afvikling er begyndt

Med virkning fra tirsdag 29. november tager TradeLens-teamet skridt til at trække tilbuddene tilbage og indstille driften af platformen. Det er hensigten at platformen skal gå offline inden udgangen af kvartal et, 2023. I løbet af denne proces vil alle involverede parter sikre, at kunderne bliver serviceret uden forstyrrelser i deres forretninger.

 

Mærsk vil angiveligt fortsætte rederiets bestræbelser på at digitalisere forsyningskæden og øge industriens innovation gennem andre løsninger for at reducere den den bureaukratiske modvind for handelsfriktion og fremme mere global handel.

 

- Vi er dybt taknemmelige for den store og ubrudte indsats fra vores engagerede branchemedlemmer og mange tech-talenter, som sammen har arbejdet ihærdigt for at fremme digitaliseringen af branchen gennem TradeLens-platformen. Vi vil udnytte arbejdet med TradeLens som et springbræt til for vores fortsatte digitaliseringsdagsorden. Vi ser frem til at udnytte energien og evnerne hos vores teknologitalenter på nye måder, udtaler Rotem Hershko.

TradeLens-platformen blev annonceret i 2018 og udviklet i fællesskab af IBM og GTD Solution, en division af Maersk, som en blockchain-aktiveret forsendelsesløsning designet til at fremme mere effektiv og sikker global handel.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk