Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Udvider det intermodale netværk

Søgeord:

20. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

193 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Start på byggeri af ny Metrans hubterminal i Ungarn.

 

HHLA's intermodale datterselskab Metrans udvider sit netværk. Det første fundament blev lagt til en ny Metrans-hubterminal den 9. september i den ungarske by Zalaegerszeg.

 

Hubben vil være et knudepunkt for transporttjenester langs Adriaterhavskorridoren og mod Syd- og Sydøsteuropa. Metrans investerer omkring 40 mio. euro i projektet, støttet af finansiering fra den ungarske regering. Der vil blive skabt 120 nye job, og de første tog skal håndteres på anlægget i 2023.

 

Angela Titzrath, bestyrelsesformand i HHLA:

 

- Vi ser strategisk potentiale i Zalaegerszeg-lokationen til udvidelse af transporttjenester til Adriaterhavet og til Syd- og Sydøsteuropa. Den nye hubterminal vil sikre, at Ungarn kan styrke sin position som et logistikhub i hjertet af Europa. Det fremragende samarbejde med forskellige ungarske myndigheder var et eksempel på vellykket paneuropæisk samarbejde.

Mængden af containere, der transporteres med jernbane i Ungarn, er vokset konstant i de seneste år. Metrans har nydt godt af dette, især gennem hubterminalen i Budapest, der startede driften i 2017. I det første år blev omkring 250.000 standardcontainere (TEU) håndteret på anlægget, dette steg til mere end 425.000 TEU i 2020.

 

Peter Kiss, bestyrelsesformand i Metrans Group:

 

- Der vil ikke bare være en Metrans-hubterminal i Zalaegerszeg - det vil også være et centralt punkt for hele den europæiske jernbanegodstransport. Vores investering viser, hvor vigtig Ungarn er for den videre udvikling af Metrans’ intermodale netværk.

 

Titzrath og Kiss lagde sammen med den ungarske udenrigsminister Péter Szijjártó, parlamentsmedlem László Vígh og Zalaegerszegs borgmester Zoltán Balaicz grundstenen for den nye terminal. Den første anlægsfase af anlægget vil være operationel allerede i 2023.

Regelmæssige bloktog, der drives af Metrans, forbinder Ungarn via Budapest og den slovakiske by Dunajska Streda til havnene i Hamburg, Bremerhaven og Rotterdam samt til Duisburg og Adriaterhavshavnene Trieste og Koper. Hele det europæiske intermodale netværk hos Metrans omfatter nu 17 egne og andre tilknyttede terminaler. Dette netværk, og især Budapest-terminalen, er en nøglekomponent på Silkevejen. Metrans håndterede 913 tog i 2020 (2019: 426 tog), der stammer fra eller var bestemt til Kina. Det er en stigning på 114 procent med en tilsvarende transportmængde på cirka 30.000 TEU. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com