Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Unicon ruller 13 bio-lastbiler ud på vejene

Søgeord:

1. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

290 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fra 8 til 21 miljøvenlige betonbiler på vejene i Danmarks største byer.

 

Dieselen er erstattet med biobrændslet HVO, og CO2-aftrykket er reduceret med hele 90 procent i Unicons 13 nye betonbiler, der nu udrulles i Aarhus og Storkøbenhavn. Udrulningen sker som et led i Unicons grønne omstilling af lastbilflåden, som blev kickstartet sidste år med introduktionen af Danmarks fire første og fortsat eneste hybride betonbiler. Cirka 20 procent af Unicons lastbiler skal køre på certificeret HVO inden for to år som en overgang mod fuld elektrificering af den samlede lastbilflåde.

 

Ifølge Fleet Manager Peter Wiboe Holm fra Unicon er de 13 nye betonbiler endnu et stort skridt i retningen mod drastisk at nedbringe emissionerne fra transport af beton, som er verdens mest anvendte byggemateriale.

- Vi er glade for, at vi nu har rundet endnu en vigtig milepæl i vores omstilling af flåden. Det er vores målsætning at gøre det nemt at bygge bæredygtigt i beton, og vi kan i den forbindelse ikke nøjes med at have CO2-reducet beton på hylderne. Den grønne omstilling gælder alle led i organisationen og værdikæden, og her er CO2-reduceret transport og leverance et vigtigt indsatsområde, som ikke mindst gavner vores kunder og de bymiljøer, vi kører i, siger han.

 

De nye betonbiler kører på biobrændslet HVO, som udleder 90 procent mindre CO2 end konventionelt dieselbrændstof. Målet er at udskifte alle betonbiler til markedets mest miljørigtige og trafiksikre betonbiler frem mod 2030, så den samlede CO2-udledning kan reduceres mest muligt. På den korte bane betyder det, at cirka 20 procent af flåden skal omstilles til at køre på certificeret HVO, som en overgangsteknologi frem mod elektrificering.

- Selvom vi indtil nu er de eneste i den danske betonbranche, der har investeret i en grøn omstilling af bilflåden, er vi langt fra i mål. Certificeret HVO, der er udpeget som den bedste overgangsteknologi, skal bringe os et langt stykke ad vejen, men ambitionen er at blive 100 procent emissionsfrie ved at omstille til en eldrevet bilflåde på sigt. Vi fortsætter derfor med at investere i udviklingen af nye miljørigtige betonbiler, og vi forventer snart at kunne løfte sløret for store nyheder på den front, siger Peter Wiboe Holm. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com