Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

UPS investerer i selvkørende lastbiler

Søgeord:

22. august 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

450 gange

Læses i øjeblikket af:

1

UPS køber minioritetsandel i TuSimple, der udvikler selvkørende lastbiler.

 

Siden maj 2019 har UPS og TuSimple testkørt selvkørende køretøjer i USA for at se, hvordan de kan øge effektiviteten i UPS transportnetværk.

 

Efter længere tids samarbejde har UPS nu investeret i TuSimple.

 

Målet med samarbejdet er at give UPS en bedre forståelse for selvkørende køretøjer, såkaldte ”Level 4 autonomus trucking”, og hvordan de kan komme til at spille en rolle for den globale logistikkæde.

 

I 2013 definerede US Department of Transportation’s National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) fem forskellige klasser for selvkørende køretøjer – “Level 0” til “Level 5”. Level 0 betyder, at mennesket bag rettet har fuld kontrol over køretøjet. Level 5 betyder, at køretøjet er helt automatisk og kan køre i alle tænkbare miljøer.

Køretøjer som klassificeres som ”Level 4” er helt automatiske, og computeren har fuld kontrol over køretøjet. Disse lastbiler er designet til at køre på normale veje, som f.eks. motorveje, uden fører i køretøjet eller bag rettet. I dag er der stadig lovgivning, der siger, at der til enhver tid skal være en chauffør i køretøjet, som kan overtage, hvis det er nødvendigt. Udviklingen går dog hurtigt, og alt tyder på, at førerløse lastbiler er fremtiden.

UPS satser på internet of things

UPS investerer meget i IoT-teknik ('Internet of Things’), kunstig intelligens og avancerede analyseværktøjer til mere bæredygtige leverancer og bedre kundeservice. Gennem samarbejdet med TuSimple håber UPS at kunne opdatere sit globale netværk med mere avanceret teknologi på vejen mod automatiserede køretøjer.

 

- UPS stræber altid efter at udvikle og anvende den seneste teknik for at effektivisere vores globale logistiknetværk. Udviklingen af førerløse køretøjer er kommet langt, men der er stadig udviklings- og reguleringsarbejde at gøre. Vi er meget interesserede i og imponerede over det arbejde, TuSimple har udført og fortsat udfører. Al den teknologi de har udviklet vil øge sikkerheden og medføre mange fordele, selv før de selvkørende køretøjer lanceres. Vi vil være med på rejsen og være ledende i at implementere teknikken i vores flåde, siger Scott Price, Cheif strategy & transformation officer i UPS.

 

Siden maj 2019 gennemføres leverancer mellem Phoenix og Tuscon, Arizona, med fører og ingeniør i køretøjet. Under leverancerne analyseres blandt andet sikkerheden og transporttiderne.

TuSimple vil gøre det sikrere, billigere, grønnere

TuSimple blev grundlagt i 2015 og arbejder først og fremmest med at udvikle selvkørende lastbiler til det brede marked. TuSimple har som mål at gøre køretøjer og fragt sikrere, mindske transportomkostningerne og skære ned på udslip gennem sine avancerede og smarte løsninger. Virksomhedens teknologi muliggør fragt med selvkørende lastbiler i amerikansk klasse 8: Tung lastbil med en vægt på 15 ton og opefter.

Ifølge TuSimple kan den førerløse teknologi på sigt reducere transportomkostningerne med 30 procent i fremtiden.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk