Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Varer fra Cambodja i skammekrogen

Søgeord:

16. juli 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

404 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Krænkelse af menneskerettigheder får EU til at tilbagetrække toldpræferencer for visse varer fra Cambodja

Toldpræferencerne i henhold til GSP-ordningen for visse varer med oprindelse i Cambodja trækkes midlertidigt tilbage. Det sker fra 12. august 2020.

 

Det oplyser Toldstyrelsen på myndighedens hjemmeside.

 

EU-Kommissionen har besluttet midlertidigt at tilbagetrække toldpræferencerne i henhold til GSP-ordningen for visse varer med oprindelse i Cambodja. Det sker som følge af landets alvorlige og systematiske overtrædelse af principperne om grundlæggende menneske- og arbejdstagerrettigheder.

 

Den midlertidige tilbagetrækning betyder, at du ikke kan opnå toldpræference (nedsat told eller toldfrihed) for disse varer, hvis du importerer dem til EU. Tilbagetrækningen har virkning fra 12. august 2020.

 

Interesserede kan finde de berørte varekoder i EU-Kommissionens delegerede forordning (side 12). Her kan du også læse mere om baggrunden for EU-Kommissionens beslutning.

Hvis varerne er på vej til EU

Den midlertidige tilbagetrækning gælder ikke import af varer, der 12. august 2020 allerede er på vej til EU, hvis varernes bestemmelsessted ikke kan ændres. For disse varer kræves der dog et gyldigt støttedokument i form af et konnossement.  /Smir

 

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk