Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vestas dropper DSV til fordel for Mærsk

Søgeord:

11. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1462 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vindmølleproducenten indgår strategisk aftale med A.P. Møller - Mærsk om al containertransport.

 

A.P. Møller - Mærsk indgår strategisk et partnerskab med vindmølleproducenten Vestas. Partnerskabet, der omfatter vindmølleproducentens samlede containertransport, træder i kraft ved årsskiftet.

 

Det har hidtil været DSV A/S, der har varetaget Vestas containerlogistik.

 

Når det gælder Vestas A/S omfattende projekttransporter af vindmøllevinger, vindmølletårne og vindmøllenaceller, så vil vindmølleproducenten fortsat samarbejde med en række leverandørerer – herunder også DSV.

 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra A.P. Møller - Mærsk.

 

Skiftet til Mærsk som leverandør af al containertransport begrundes med Vestas behov for at betjene et voksende globalt marked for bæredygtige energiløsninger, samtidig med vindmølleproducenten beskytter rentabiliteten i et stadig mere udfordrende globalt forretningsmiljø for vedvarende energi.

Dør til dør

Samarbejdet omfatter dør-til-dør transport fra Vestas leverandører til vindmølleproducentens fabrikker og servicelagre, samt containere og transportudstyr.

 

Derudover omfatter partnerskabet også alle luftfragtforsendelser.

 

Partnerskabet omfatter som nævnt ovenfor ikke ikke-containeriseret vejtransport og udgående transport, som fortsat vil blive varetaget af DSV og andre partnere.

 

- Behovet for bæredygtig energi er større end nogensinde, og med et stadig mere udfordrende forretningsmiljø er vi glade for at samarbejde med Maersk om containertransport. Ved at samarbejde med Maersk kan vi yderligere accelerere udbredelsen af vindenergi og beskytte rentabiliteten, mens vi arbejder sammen om at udvikle løsninger, der kan gøre vores forsyningskæde mere bæredygtig. Vi ønsker at skabe en bæredygtig, robust og forudsigelig forsyningskæde, og ved at samarbejde med en verdensleder som Mærsk styrker vi vores forsyningskæde, vores partnerskabssetup inden for transport og skaber muligheder for at forbedre bæredygtigheden, siger Tommy Rahbek Nielsen, Chief Operating Officer, Vestas.

- Vi er begejstrede for at blive valgt som Vestas’ vigtigste logistikpartner. At drive en global forsyningskæde, der kan opfylde behovene fra en global leder inden for bæredygtige energiløsninger, er både en kompleks og meget krævende opgave. Vi vil arbejde hårdt på at levere hurtige, robuste og dynamiske forsyningskædeløsninger til Vestas som en moderne end-to-end logistikvirksomhed med fuldt kontrollerede aktiver, samtidig med at vi styrker dem og omsætter komplikationer til muligheder, udtaler Vincent Clerc, Executive Vice President og CEO. Ocean and Logistics, AP Møller - Mærsk.

Fast pris

Ved at indgå partnerskab med Maersk, verdens største aktivejer inden for shipping og containere, får Vestas direkte adgang til containerkapacitet til en fast pris.

 

Dermed følger Vestas i kølvandet på andre transportkøbere, der har valgt at indgå faste aftaler med Maersk, for at opnå en stærkt tiltrængt stabilitet på transportomkostningerne der er skudt i vejret på grund af kapacitetsmangel – blandt andet inden for containertransporten.  

 

Partnerskabet træder i kraft 1. januar 2022.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk