Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Vi afviser ikke opkøb i Danmark

Søgeord:

6. juli 2021  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1027 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Shippingvirksomheden Holship Danmark har stor succes med warehousing på danske havne og præsenterer pænt regnskab for 2020.

 

- I 2020 etablerede vi en ny afdeling i Esbjerg, og når man på den måde udvider, kommer der ny forretning og nye indtægter ind i virksomheden.

 

Ordene kommer fra Torben Ranners, direktør og medejer i Holship, i lyset af shippingvirksomhedens danske afdeling Holship Danmarks årsrapport for 2020, der netop er offentliggjort.

 

Under mottoet ’Global transport – lokal service’ tilbyder Holship-koncernen vejgodstransport, stevedoring, søfragt, luftfragt, warehousing og tredjepartslogistik. Selskabet med hovedkontor i Køge beskæftiger i alt omkring 120 medarbejdere fordelt på afdelinger i Køge, Aarhus og Esbjerg, Drammen og Gardermoen-lufthavnen i Oslo i Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland og Litauen, og er desuden agent for den amerikanske logistikkoncern C.H. Robinson.

Succes med warehousing

Holship Danmark – der er ejet af Holship Holding A/S - formåede sidste år at øge bruttofortjenesten med knap 15 procent til 15,2 mio. kr. Driftsresultatet steg til 1.630.000 kr. fra 977.000 kr. i 2019, mens årets resultat landede på 939.000 kr. mod 697.000 kr. sidste år.

 

Torben Ranners henviser til, at det har haft betydning for årsregnskabet, at selskabet i juli 2020 åbnede ny afdeling i det vestjyske og således rykkede ind i 300 kvadratmeter nye lokaler i Isværket på adressen Torskekaj 1 i Esbjerg – med de nye aktiviteter, der har medført.

 

Han tilføjer dog, at succesen først og fremmest skyldes, at Holship Danmark har haft held med at skrue op for warehousing-aktiviteterne på nogle af de danske havne, selskabet er repræsenteret på.

- Ud over det nye kontor i Esbjerg har vi været dygtige og heldige til at øge forretningen på Køge havn, hvor vi også er fuldt udlejede, siger Torben Ranners og henleder opmærksomheden på, at Holship i løbet af de senere år har overtaget store arealer på den store sjællandske havn som direkte konsekvens af øget efterspørgsel blandt nye og eksisterende kunder.

 

- Desuden overtager vi til september endnu nye arealer på havnen i Køge. Vi har noteret en øget efterspørgsel på arealer i området, da det er en populær lokalitet med mange aktiviteter tæt på København, siger direktøren.

Afviser ikke opkøb

Med udgangspunkt i et fornuftigt regnskab for 2020 er der også høje forventninger til indeværende regnskabsår, siger Torben Ranners.

 

- Det ser fornuftigt ud. Vi har lige købt en ny lagerejendom på havnen i Aarhus, så vi prøver at vækste organisk, siger direktøren.

 

Han tilføjer, at Holship inden for de senere år har været involveret i en række opkøb, men at det mest har gjort sig gældende for virksomhedens udenlandske afdelinger.

 

- Jeg vil ikke udelukke, at opkøb også kunne blive aktuelt i Danmark, men vi søger ikke aktivt. Det er på forhånd lidt svært at sige noget om, hvilken type virksomhed det kan dreje sig om, for vi bevæger os inden for så mange forretningsområder, og derfor har vi ikke en specifik virksomhed i udsigt. Vi tager det stille og roligt, og hvis der kommer en mulighed, tager vi den derfra, siger Torben Ranners.

 

Holship

Holship blev stiftet i 1967 under navnet Holbæk Shipping & Spedition. Hovedforretningsområderne var dengang stevedoring og vejgodstransport. I 1974 startede Kent Ranners sin shippingkarriere i selskabet.

 

I 1985 overtog Kent Ranners selskabet og banede vejen for en mere international tilgang. De følgende år skiftede virksomheden navn til Holship og kastede sig desuden over forretningsområderne sø- og luftfragt.

 

I 2019 blev Torben og Michael Ranners medejere af selskabet.

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk