Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vindbranchens top mødes i Esbjerg

Søgeord:

13. juni 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

483 gange

Læses i øjeblikket af:

1

North Sea Energy Days løber snart af stablen.

 

Det bliver med deltagelse af en række europæiske energiministre og andre pinger fra vindbranchen, når North Sea Energy Days blæser over kajen 20. juni i Danmarks energimetropol Esbjerg.

 

Som verdens førende installationshavn inden for offshore-vind er den vestjyske by velvalgt som værtsby for konferencen, der sætter fokus på Nordsøen som globalt kraftcenter for grøn energi.

 

Cadeau til Esbjerg

Når energiministre fra en række EU-lande mødes til North Sea Energy Days, bliver det en kombination af ministermøde og en stor international konference om Nordsøens energiproduktion med 150 deltagere fra den danske og europæiske energiindustri. Samlet set et internationalt topmøde, der forener den absolutte top inden for politik og erhvervsliv, når det gælder energi fra havvindmøller i Nordsøen.

- Det er en stor cadeau til Esbjerg, at det er her, de vigtigste beslutningstagere rejser til for at blive klogere på den grønne omstilling, siger Glenda Napier, administrerende direktør i Energy Innovation Cluster, der er Danmarks klyngeorganisation og innovationsnetværk for energiproduktion. Energy Innovation Cluster er en af arrangørerne bag ministermødet og den internationale konference.

 

- Virksomheder i Esbjerg har gennem årene vist sig som helt centrale bidragydere til den grønne omstilling til vindenergi. Størsteparten af verdens havvindmøller er sejlet ud fra Esbjerg Havn med hjælp fra virksomheder, der arbejder her. I Energy Innovation Cluster finder vi det derfor helt oplagt, at vi kan se ud over Nordsøen, mens vi debatterer fremtidens grønne energiproduktion. Det kræver masser af nye teknologier og løsninger, for eksempel en fremtidig energi-ø, for at sikre at Nordsøen bliver verdens Silicon Vally for havvind – og vi skal være stolte over, at vi kan tiltrække et event som det her til energimetropolen Esbjerg, siger Glenda Napier.

Også for Business Esbjerg er der stor glæde over at have landet så prominent et besøg. Som medarrangør glæder direktør Susanne Nordenbæk sig til at vise Esbjerg og Esbjergs erhvervsliv frem til gæster og inviterede.

 

- I Business Esbjerg er vi stolte over Esbjergs prædikat som Danmarks Energimetropol, og vi arbejder for at sikre de energirelaterede virksomheder i området gode vækstbetingelser og udviklingsmuligheder i takt med at den grønne omstilling tager fart i Danmark og landene omkring Nordsøen. Det er en stor fornøjelse at kunne fremvise vores stærke klynge af energivirksomheders viden, erfaring, innovation og kompetencer over for en række europæiske energiministre, så de ved selvsyn kan opleve, hvordan Esbjerg er blevet verdens førende havn for havvind, siger direktør i Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk.

Bag North Sea Energy Days står Business Esbjerg, Energy Innovation Cluster, Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, Esbjerg Kommune, Wind Denmark og DI Energi. Konferencen finder sted på Fiskeri- og Søfartsmuseet den 20. juni 2019. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com