Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vognmænd ønsker flere rastepladser

Søgeord:

3. marts 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

302 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Mangel på pladser er stort problem for DTL-medlemmer.

 

Rastepladser – eller rettere manglen på samme – er et kæmpeproblem for DTL’s medlemmer. Det fremgår af en frisk rundspørge, som Danske Vognmænd har foretaget.

 

Det skriver DTL Magasinet.

 

I rundspørgen mener tre ud af fire medlemmer således, at staten bør etablere flere rastepladser langs landets motorveje.

 

Administrerende direktør i DTL, Erik Østergaard, mener, det er urimeligt, at danske vognmænd og deres chauffører dagligt er forhindret i at kunne finde parkering til afholdelse af deres lovpligtige hvil, fordi pladserne er optaget af udenlandske lastbiler, som fortsat parkerer i stort tal med behov for overnatninger og lange liggetider.

 

- Der er derfor brug for dels at sikre flere parkeringspladser og for at styrke indsatsen mod social dumping, så færre udenlandske lastbiler holder og fylder op uden grund. Der ligger et desværre hengemt forslag fra Vejdirektoratet, som for 180 millioner mærkbart ville kunne forbedre situationen med manglende rastepladser og de dertil hørende faciliteter. Det forslag kan de godt tage op af skuffen og gøre til virkelighed, siger han. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk