Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stål til PostNords nye pakketerminal

Søgeord:

18. november 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

825 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DS Flexhal lander den hidtil største ordre.

 

PostNord har bestilt et TPL højlager på 31.000 m2 og en pakke- og godsterminal på 25.000 m2. Nye brandregler gør byggeriet 5 pct. billigere

 

I næste uge begynder DS Flexhal at opføre to store bygninger på Skandinavisk Transport Center i Køge for PostNord. Det er et tredjepartslogistik(TPL) lagerhotel på 31.000 m2 og ved siden af en pakke- og godsterminal på     25.000 m2.

 

Bygningerne koster et trecifret millionbeløb og er den største samlede ordre, DS Flexhal nogensinde har fået. Byggeriet er endda blevet fem procent billigere i løbet af forhandlingsperioden. Det skyldes nye brandregler, der trådte i kraft i august i år.

 

Reglerne ligner dem man har i Sverige og Tyskland, hvor der er mere fokus på medarbejdernes sikkerhed og mindre på bygningens evne, til at blive stående under en brand.

"Byggeteknisk er det banebrydende i Danmark. PostNord får de første bygninger, der bliver opført med sektioner på op til 10.000 m² med en bærende konstruktion i ubeskyttet stål. Det betyder, at det bliver mere konkurrencedygtigt at placere logistikhaller i Danmark," fortæller salgsdirektør for DS Flexhal, Kai Rørbæk.

 

DS Flexhal byder ind med investor

Det er ikke kun konstruktionen, der er ny for DS Flexhal. Forhandlingsprocessen har også været ny. PostNord vil leje bygningerne, og DS Flexhal har derfor selv fundet en investor, der vil stå som bygherre og udlejer. Det er den norsk funderede investeringsbank, Pareto Securities.

 

Alle tre parter har lidt atypisk været involveret i forhandlingerne om såvel byggeri som lejekontrakt. Forløbet begyndte 7. juli, hvor tilbuddet blev givet og sluttede 9. november, hvor den sidste underskrift blev sat.

"Vi plejer at forhandle en aftale på plads i løbet af 14 dage, men denne gang har været helt anderledes. Stemningen har været god, og samarbejdet åbent og tillidsfuldt, men det har været en lang og lærerig proces for os," fortæller Kai Rørbæk.

 

DS Flexhal har totalentreprisen på de to bygninger, og både stål og beton skal produceres af DS Stålkonstruktion A/S og DS Elcobyg A/S i Hobro. Det giver en god synergieffekt.

 

"Samarbejdet gør os stærke, når det handler om volumenbyggerier. Vi har udviklet nogle standardmetoder til at håndtere de udfordringer, der er i store byggerier, og det gør os konkurrencedygtige," siger Kai Rørbæk.

 

Satser på tredjepartslogistik

PostNord, der er moderselskab for Post Danmark, er førende på tredjepartslogistik i de andre nordiske lande. Det nye TPL-lagerhotel er et skridt på vejen mod også at blive dominerende på det felt i Danmark. Bygningen øger PostNords lagerkapacitet med 50 pct. i Danmark, og nærheden til pakketerminalen gør PostNord særdeles konkurrencedygtig over for e-butikker både i Danmark og Sydsverige.

"Med en samlet fullfillment-løsning kan vi modtage ordrer på vegne af e-butikkerne til langt ud på aftenen, plukke og levere til slutkunden allerede dagen efter. En sådan service er der ingen af vores konkurrenter, der kan levere,” siger Peter Kjær Jensen, der er administrerende direktør i PostNord i Danmark.

 

Bygningerne skal være klar til overtagelse sidst i 2017

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com