Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stærk infrastruktur en forudsætning for vækst

Søgeord:

20. september 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

501 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transportministeren talte ved årsmøde.

Regeringens planer om at afsætte 27 milliarder kroner til udbygning af infrastrukturen, herunder den digitale infrastruktur, i 2025-planen var et af hovedpunkterne i transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidts tale til Dansk Industris årsdag i går.

 

-   Vi ved fra regeringens side, at en stærk infrastruktur er en forudsætning for at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark, sagde Hans Christian Schmidt. Derfor skal vi foretage investeringer, som både kommer den enkelte dansker til gode, men samtidig har fokus på at gøre det lettere for erhvervslivet.

 

Ministeren talte blandt andet om at målrette investeringerne til dér, hvor de gør mest gavn – hvilket ikke mindst er på vejområdet.

Vejene er vigtige

-   Regeringen ønsker vækst og udvikling i hele landet, og her spiller vejene en vigtig rolle. Vejene løfter næsten 80 procent af den nationale persontransport i Danmark – 85 procent hvis vi medtager vejgodstransporten, og i regeringen mener vi, at vi skal investere dér, hvor behovet er størst. Det er dét, vi kalder at have en effektiv infrastruktur i balance, sagde Hans Christian Schmidt.

 

Enklere regler

Derudover talte ministeren også om kampen for regelforenkling på vejgodstransportområdet og øget fokus på lige konkurrencevilkår for luftfarts- og vejtransportbranchen.

 

-   En stærk infrastruktur er en forudsætning for at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Derfor ser jeg som transportminister også helst, at vi har så fleksible og overskuelige regler på transportområdet som overhovedet muligt, samt at vi i EU-regi arbejder hårdt på at skabe lige og fair konkurrencevilkår i luftfarts- og vejtransportbranchen, udtaler transport- og bygningsministeren.

 

I sin tale fremhævede ministeren desuden arbejdet med at gøre færdselsloven klar til selvkørende biler; en koordineret indsats for at fastholde Københavns Lufthavns position som hub for luftfarten i Skandinavien samt et behov for at styrke et fælles privat-offentligt samarbejde omkring større infrastrukturprojekter.

Transport Tidende på iPhone:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com