Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stærkt elbil-batteri fra Bosch, GS Yuasa og Mitsubishi

Søgeord:

12. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2303 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Robert Bosch GmbH, den japanske virksomhed GS Yuasa International Ltd., Kyoto, og Mitsubishi Corporation,Tokyo, har etableret et nyt fælles selskab - Lithium Energy and Power GmbH & Co.

Robert Bosch GmbH, den japanske virksomhed GS Yuasa International Ltd., Kyoto, og Mitsubishi Corporation,Tokyo, har etableret et nyt fælles selskab - Lithium Energy and Power GmbH & Co.Det nye selskab udvikler den næste generation af lithium-ion-batterier. En ny generation der er nødvendig for at gøre elbilen til et masseprodukt med succes i det næste årti, ifølge selskaberne.

 

- Med dette joint venture vil vi tage intet mindre end et gigantisk spring fremad, når det gælder udviklingen af batteriteknologi. Det er vores mål at gøre lithium-ion-batterierne op til to gange så effektive, siger koncernchef Dr. Volkmar Denner, ansvarlig for forskning og udvikling hos Robert Bosch GmbH.

 

Mere effektive batterier betyder større rækkevidde for elbilerne. For forbrugerne vil det desuden gøre bilen mere økonomisk overkommelig, da de genopladelige batterier kan blive mindre.

Robert Bosch GmbH og virksomhedens partnere er overbeviste om, at elektromobiliteten vil blive et massemarked fra 2020. Det er et vigtigt skridt i retning af en klimavenlig og bæredygtig ændring af mobiliteten.

 

Det nye joint venture Lithium Energy and Power GmbH & Co. KG startede i november 2013. Bosch ejer 50 procent, mens GS Yuasa International Ltd. og Mitsubishi Corporation har hver 25 procent.

 

Bosch støtter disse fælles aktiviteter med selskabets samlede portefølje af komponenter inden for elektromobilitet. Med sin kompetence inden for batteripakker og batteristyringssystemer er Bosch specialiseret i overvågning og regulering af celler og komplette systemer samt integrering i bilen.

 

Desuden bidrager virksomheden med knowhow på produktionsprocesser og kvalitetsstyring i relation til serieproduktion.

GS Yuasa bidrager med mangeårige erfaring i produktion af lithium-ion-battericeller med høj energitæthed for øget rækkevidde og sin ekspertise i materialesystemer og elektrokemi.

 

Mitsubishi Corporation leverer et globalt salgsnetværk og erfaring som globalt agerende koncern. Desuden vil Mitsubishi bruge sin styrke i etableringen af globale værditilvækstkæder - der omfatter råmaterialer, materialer og salg – for at sætte gang i det nye joint venture.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com