Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stærkt regeringssignal på svovlområdet

Søgeord:

12. juni 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2261 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Miljøstyrelsen og Søfartsstyrelsen fremlagde i sidste uge en handlingsplan for kontrollen med den kommende svovllovgivning, der vil gælde for skibsfarten i Nord- og Østersøen fra 1. januar 2015. Nu følger regeringen op med en renlufts-pakke kaldet ’Ren luft til danskerne’ på 149 mio. kr. over tre år.

Miljøstyrelsen og Søfartsstyrelsen fremlagde i sidste uge en handlingsplan for kontrollen med den kommende svovllovgivning, der vil gælde for skibsfarten i Nord- og Østersøen fra 1. januar 2015. Nu følger regeringen op med en renlufts-pakke kaldet ’Ren luft til danskerne’ på 149 mio. kr. over tre år.En del af midlerne er afsat til at sikre håndhævelse af svovldirektivet, og det er meget positivt, mener Danmarks Rederiforening, som er stærkt bekymrede for, om de nye svovlregler vil blive håndhævet i tilstrækkelig grad, når de træder i kraft om et halvt år.

 

-Renlufts-pakken viser, at regeringen og myndighederne tager udfordringen omkring svovlkravene alvorligt. Vi har fortsat travlt med at få infrastrukturen omkring kontrollen på plads, men pakken er et nødvendigt og vigtigt signal fra regeringen, siger adm. direktør i Danmarks Rederiforening Anne H. Steffensen.

Hun ser frem til at fortsætte det tætte og konstruktive samarbejde med regering og myndigheder, så den del af renlufts-pakken, der er øremærket håndhævelsen af de kommende svovlkrav, bruges mest effektivt. Målet skal være at sikre, at lovgivningen får den ønskede miljø- og sundhedsgevinst, samt at den ikke skader danske rederiers konkurrenceevne, fordi andre rederier kan vælge at se stort på lovgivningen.

 

Samtidig håber Rederiforeningen, at den danske regerings indsats kan formå at få andre EU-lande, der tøver med håndhævelsen, til at indse, at en fælles EU-indsats er afgørende nødvendig, hvis de nye miljøkrav skal få den ønskede effekt uden at skade skibsfartens konkurrenceevne.

 

-Vi er lige vidt, hvis Danmark går forrest, men ingen følger trop. Derfor er det afgørende, at den danske indsats fungerer som løftestang for en fælles EU-indsats. Kun sådan kan vi sikre tilstrækkelig håndhævelse på EU-niveau, siger Anne H. Steffensen.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com