Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Staten må støtte havnene

Søgeord:

30. maj 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

422 gange

Læses i øjeblikket af:

1

EU statsstøtteregler er faldet på plads.

Kommissionen har meddelt ændring af den såkaldte gruppefritagelsesforordning, der indeholder bestemmelser for, hvilke offentlige støtteforanstaltninger medlemsstaterne kan iværksætte uden forudgående godkendelse hos Kommission.

Det oplyser Danske Havne.

 

Ændringerne betyder, at der nu kan gives offentlig støtte til investeringer i havne uden godkendelsesprocedure, hvis støtten lever op til kriterier anført i gruppefritagelsesforordningen.

 

Det er præciseret i forordningen at investeringer i havneinfrastruktur, adgangsforhold og oprensning er støtteberettigede projekter.

 

Betingelserne for at give støtte under forordningens bestemmelser, går i sin korthed ud på, at støtten ikke må overstige forskellen mellem de støtteberettige omkostninger og resultatet af den primære drift ved investeringen. Projekter, der ikke er transportrelaterede, er ikke støtteberettigede. Herunder falder produktionsfaciliteter, kontorer og ’superstruktur’.

Investeringer på op til knap 150 mio. kr. vil kunne støttes 100 procent med offentlige midler, investeringer mellem 150 og 370 mio. kr. kræver 20 procent egenfinansiering og projekter der overstiger 370 mio. kr. kræves egenfinansieret med 40 procent.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk