Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stillehavsrater ramt af overkapacitet

Søgeord:

14. marts 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

651 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Faldende Asien-Europa-spotrater smitter af på spotraterne over Stillehavet.

 

Containerrederierne har ikke hidtil oplevet helt det samme pres på spotraterne på trafikkerne mellem Asien og Nordameriak, som på Asien-Europa-trafikkerne.

Men nu nærmer spotraterne over Stillehavet sig også rekordlave niveauer efter et dyk, der er fulgt i kølvandet på de seneste fald i spotraterne på Asien-Europa-trafikkerne.

 

Det skriver joc.com, der påpeger, at faldet kommer på et uheldigt tidspunkt, hvor mange transportkøbere og deres repræsentanter forhandler årsaftaler med rederierne.

 

Ifølge Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), så er prisen for fragten af en 40-fods container (FEU) fra Shanghai til USA’s østkyst nu faldet til 1.710 USD. Det er et fald på fem procent i forhold til ugen før.

Sammenligner man med spotraterne i marts 2015, så er der tale om et fald på 64 procent, da spotraten for 12 måneder siden lå på 4.569 USD.

Når det gælder spotraterne til USA’s vestkyst, så er de faldet med otte procent til 884 USD per 40-fods contianer. Det er 56 procent lavere end sidste år.

Til sammenligning så noterer SCFI-indekset nu en spotrate per 20-fods container fra Shanghai til Nordeuropa på 211 USD – det tæt på det hidtidige bundniveau på 205 USD, der blev nået i oktober 2015.

 

Joc.com påpeger, at de seneste måneders fald i spotraterne på trafikker fra Asien til USA's østkyst kommer efter containerrederierne har indsat større containerskibe på Stillehavs-trafikkerne. Blandt andet CMA CGMs indsættelse af containerskibe med en kapacitet på 18.000 TEU bidrager til overkapaciteten.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com