Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stor interesse for grøn transport

Søgeord:

24. juni 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

- Danmarks klimamål er et af verdens mest ambitiøse. Hvis vi skal nå i mål med regeringens målsætning om et Danmark, som er uafhængigt af fossile brændstoffer i 2050, er transporten et helt centralt indsatsområde at sætte ind på. Mange virksomheder, både store som små, står parat til at bidrage til, at vi når i mål, siger Mette Grydehøj Post, Senior Project Manager i Driving Green.

- Danmarks klimamål er et af verdens mest ambitiøse. Hvis vi skal nå i mål med regeringens målsætning om et Danmark, som er uafhængigt af fossile brændstoffer i 2050, er transporten et helt centralt indsatsområde at sætte ind på. Mange virksomheder, både store som små, står parat til at bidrage til, at vi når i mål, siger Mette Grydehøj Post, Senior Project Manager i Driving Green.Danmarks ny store fagmesse for grøn og energieffektiv vejtransport, som løber af stablen 27. og 28. august i København, møder stor opbakning. Målet er at samle de aktører, der har tænkt vejtransporten bæredygtigt og nyt - og som har formået at føre deres ideer ud i livet.

Ideer der alle på forskellig vis kan bidrage til at mindske CO2- udledningen fra vejtransport.

 

Allerede nu er 70 pct. af messens stande booket, og opbakningen til messen fra både partnere og indlægsholdere har været yderst positiv.

 

Blandt andre er både transportminister Magnus Heunicke (S) og klima-, energi-, og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (Radikale) at finde blandt talerne.

Behov for videndeling og netværk

- Målt på interessen for Driving Green så ser 2014 ud til at blive et rigtig godt år for branchen. Der er et stort behov i og omkring transportbranchen for at udbrede kendskabet til løsninger, der mindsker energiforbruget, reducerer CO2-udslippet og minimerer miljøbelastninger, udtaler Mette Grydehøj Post.

 

- Samtidig er der behov for at styrke den videndeling og de netværk, der er afgørende for få sat endnu mere tryk på den bæredygtige udvikling og omstilling. Derfor viderefører vi speed-dating-konceptet Green Connections fra vores andre messer i samarbejde med Netmatch. Sammen med konferencerne, seminarerne og vores mange partnerskaber skal det systematiserede netværksarbejde være med til at indfri vores ambitioner om at gøre Driving Green til Danmarks stærkeste grønne platform på transportområdet, fortsætter hun.

Masser af positiv synergi

Driving Green har indgået partnerskab med bl.a. initiativet Sharing Copenhagen, der udspringer af EU-kommissionens kåring af København som europæisk klimaby i 2014.

 

Driving Green har også indgået partnerskaber med bl.a. Transportens Innovationsnetværk – TINV, Vejdirektoratet, State of Green, Teknologisk Institut og Trafikstyrelsen.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com