Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stor strejke aflyst

Søgeord:

7. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fagforeninger for 14.000 europæiske flyveledere har aflyst storstrejke, der var annonceret til at begynde torsdag 10. oktober.

Fagforeninger for 14.000 europæiske flyveledere har aflyst storstrejke, der var annonceret til at begynde torsdag 10. oktober.Strejken kunne have lammet europæisk luftrum i en grad, der ikke er set, siden den islandske askesky drev ind over Europa i april 2010.

 

Men på et møde fredag og lørdag i den europæiske paraplyorganisation Air Traffic Controllers European Union Coordination (ATCEUC), der tæller fagforeninger for flyveledere i 26 europæiske lande, blev det besluttet at aflyse storstrejken. De danske flyvelederes sammenslutning havde som de eneste meddelt på forhånd, at de ikke agtede at deltage i arbejdsnedlæggelsen.

 

Flyvelederne havde bebudet strejken i protest mod den såkaldte ”Single European Sky 2+”-reform, som EU-Kommissionen ønsker at indføre. Flyvelederne mener, at EU-Kommissionen ignorerer alle indvendinger fra både interesseorganisationer og nationalstater.

Ifølge ATCEUC lægger EU-Kommissionens forslag op til at forbedre flysikkerheden frem mod år 2020, men samtidig reducere udgifter til flyvekontrol med 50 procent. Og det mener flyvelederne ikke er holdbart.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com