Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stor transportkoncern skifter ud i flåden

Søgeord:

26. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2273 gange

Læses i øjeblikket af:

1

TNT Express investerer i nyere og mindre CO2-belastende vognpark.

TNT Express investerer i nyere og mindre CO2-belastende vognpark.TNT Express er i gang med en stor udskiftning af PUD-flåden (PUD står for "Pick up and delivery") i UK og Irland. Tre hundrede lastbiler udskiftes nu med grønnere, lettere og mindre CO2-belastende køretøjer.

 

Transportvirksomheden TNT Express’ datterselskaber i Storbrittanien og Irland sætter således gang i en omfattende udskiftning af lastbilparken. I jagten på en såkaldt ’low-carbon fleet’ erstatter TNT lastbil for lastbil sin eksisterende flåde af lette lastbiler med nye, grønne og mere aerodynamiske af slagsen.

 

Totalt set indfases, i en gradvis manøvre, 300 lette lastbiler fra producenterne DAF, MAN og Iveco.

 

- Lastbilerne er kendetegnet ved en mere optimal aerodynamik og et vægtreducerende design, der sænker vindmodstanden og skærer ca. 200 kg af køretøjernes vægt. Det nedbringer både brændstofforbruget og udledningen af CO2, forklarer Susanne Vatta, adm. direktør i TNT Express Danmark.

Fornyelsen af flåden blev skudt i gang i juli i år. Indtil nu er 200 lastbiler leveret til TNT. I alt har TNT Express i UK og Irland bestilt 261 lastbiler på 75 tons totalvægt hos DAF, MAN og Iveco. Plus yderligere 39 lastbiler med 12 tons totalvægt hos Iveco.

 

På billede ses Alistair Cochrane, adm. direktør hos TNT UK og Irland.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com