Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stor udfordring for Blue Water

Søgeord:

30. september 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1500 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kaspisk samarbejde løser opgave.

En ny Stan 1907 slæbebåd til det kazakhstanske firma Ersai skal transporteres fra Holland til et skibsværft i Kazakhstan, og Blue Water skal udføre opgaven.

 

Turen er planlagt til at gå gennem Volga-Don flodsystemet, og det inkluderer visse restriktioner. Det er for eksempel ikke tilladt at transportere gods, som er højere end 14 meter målt fra vandoverfladen.

 

-På grund af højden (10 meter) og vægten (175 tons) var det en udfording at finde et fartøj med et passende lastrum til slæbebåden. Derfor besluttede vi at transportere slæbebåden på dækket af et fartøj. Det har skabt lidt andre forhindringer forbundet med udsynet på fragtfartøjet og i forbindelse med surring og sikring af godset, siger Jacob Thomsen, som er projektansvarlig hos Blue Water Esbjerg.

Slæbebåden blev overdraget i Gorinchem, Holland og sejlede for egen kraft til Antwerpen i Belgien, for at blive lastet. Da slæbebåden var ombord på Rickmers M/V Constitution blev kursen sat mod Hayderpasa i Tyrkiet. Her blev slæbebåden overflyttet til et flodfartøj til resten af turen.

 

Både Blue Water i Esbjerg og det lokale kaspiske kontor i Aktau er involveret i projektet.

 

-Aktau har sørget for alle lokale møder og kontraktforhandlinger, mens vores afdeling for olie-, gas- og industrielle projekter i Esbjerg har supporteret dem igennem projektet, siger Jacob Thomsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com