Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Store bølger rammer arktiske egne

Søgeord:

6. august 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2315 gange

Læses i øjeblikket af:

1

En undersøgelse fra University of Washington viser, at smeltet is i det arktiske område giver meterhøje bølger. Det kan vise sig at være dårligt nyt for de rederier, der er begyndt at sejle via Nordøst- og Nordvestpassagen i den isfrie periode.

En undersøgelse fra University of Washington viser, at smeltet is i det arktiske område giver meterhøje bølger. Det kan vise sig at være dårligt nyt for de rederier, der er begyndt at sejle via Nordøst- og Nordvestpassagen i den isfrie periode.- Efterhånden som Arktis smelter, er det en temmelig simpel forudsigelse, at det ekstra åbne vand vil skabe bølger, siger Jim Thomson, oceanograf ved University of Washington.

 

Han står i spidsen for den første undersøgelse af bølger i det arktiske hav, som viser, at der under en storm i september 2012 var bølger, som var op til fem meter høje, skriver maritimedanmark.

 

De høje bølger skyldes, at det altid har blæst kraftigt i det arktiske område, og vinden kombineret med det efterhånden store område med åbent vand, skaber de store bølger.

Dermed kan de store bølger vise sig at være en ulempe for de rederier, der vælger at bruge Nordøst- og Nordvestpassagen i den isfrie periode.

 

Nordøst- og Nordvestpassagen er på nuværende tidspunkt sejlbar cirka seks uger om året. Sidste år blev rekordstore mængder gods sejlet nord om Rusland i stedet for gennem Suez-kanalen. I alt 71 skibe transporterede 1,36 millioner ton gods.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com