Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Store danske muligheder i brasiliansk offshore

Søgeord:

18. december 2014  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

3073 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danske offshore-specialister ser et meget stort vækstpotentiale i Sydamerikas største økonomi, hvor olie- og gaseventyret til søs først lige er gået i gang.

 

Historisk store investeringer og mangel på knowhow i Brasilien giver danske offshore virksomheder med specialkompetencer kæmpe forretningsmuligheder.

 

Olie og gasforekomsterne i Presalt-bassinnet ved byen Santos i den brasilianske delstat Sao Paolo er aktuelt genstand for historisk store investeringer: Fra 2013 til 2017 investeres 237 mia. dollars i at etablere feltet, som fuldt udbygget vil fordoble den brasilianske olieproduktion til omkring 4 millioner tønder olie om dagen.

 

Det skriver offshoreenergy.dk i en pressemeddelelse.

 

Opgaven kræver imidlertid både knowhow og kompetent manpower, og ingen af delene har brasilianerne selv i tilstrækkelig grad. Det åbner op for danske aktører, siger Mikkel Juul, Head of International Projects ved offshoreenergy.dk.

 

- Brasilianerne har meldt åbent ud, at deres nuværende offshore setup ikke kan løfte opgaven alene. De mangler volumen i hele den supply chain, som er krævet for at producere feltet: De mangler underleverandører, og de mangler specialister. De mangler det meste, siger Mikkel Juul, som netop har været i Brasilien med en delegation af danske offshore-virksomheder.

Mangel på ekspertise

Felterne i Brasilien ligger på store dybder og man ønsker en innovativ produktion, der kan få vanskelige felter til at yde maksimalt – noget, dansk offshore er skarp til.

 

- Man vil gerne læne sig op af den offshore-produktion, vi er kendt for i Danmark og Norge: Effektivt, innovativt og med hensyn til sikkerhed og miljø. Derfor vil danske virksomheder have rigtig gode muligheder i Brasilien”, vurderer Mikkel Juul.

Den opfattelse deler Jens Peter Thomsen, direktør i offshore-virksomheden Ocean Team Group. Han var med på delegationen i Santos, og han var imponeret over det, han så:

 

- Markedet synes kæmpestort for virksomheder med specialviden. Vi har nogle helt konkrete projekter og mulige partnerskaber med hjem, som vi nu skal vurdere nærmere, siger han.

Ocean Team Group har 40 mand i dansk offshore og et tilsvarende antal i Qatar – og Jens Peter Thomsen vurderer, at Brasilien har potentiale til at blive virksomhedens næste store marked:

 

- Ud fra det vi så og blev præsenteret for, vil en produktion på størrelse med vores aktiviteter i Qatar slet ikke være urealistisk; formentlig vil det kunne blive endnu større. Vi er meget optimistiske på mulighederne, siger Jens Peter Thomsen.

 

 

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com