Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Store omvæltninger – store muligheder

Søgeord:

14. marts 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

185 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD: Transporterhvervet og politikere skal sammen følge op på anbefalinger for fremtidens transport og mobilitet.

 

Transportminister Ole Birk Olesens ekspertgruppe for fremtidens mobilitet har tirsdag den 13. marts 2018 præsenteret deres rapport, som skal danne fagligt grundlag for planlægningen af fremtidens transport.

 

Brancheorganisationen ITD hilser rapporten varmt velkommen og opfordrer til, at transporterhvervet involveres meget tæt i de kommende nødvendige diskussioner om, hvordan vi i Danmark i fremtiden skal håndtere både de udfordringer og muligheder inden for transport og mobilitet, som der peges på i rapporten.

 

Fremtiden byder på stigende trafik og markant større trængselsproblemer, som ikke vil blive løst af automatiseringen. En fremskrivning til 2030 indikerer en vækst alene for vejgodstransporten på cirka 12 procent i forhold til 2015, og det skaber kapacitetspres på vejnettet, som automatisering af bilerne sandsynligvis ikke vil afhjælpe. Det fremgår af en diger rapport om fremtidens mobilitet, som transportministeren netop har offentliggjort.

Førerløse lastbiler

Rapporten fastslår samtidig, at indfasningen af førerløse lastbiler vil kunne ske langt hurtigere end for personbilernes vedkommende. Dels fordi det her er mindre kompliceret, og dels fordi der er store omkostningsbesparelser, som vil være et stærk incitament.

 

- Rapporten fra ekspertgruppen slår med al ønskelig tydelighed fast, at vejgodstransporten står over for store omvæltninger, men også store muligheder. Den teknologiske udvikling går meget stærkt på vores område, og vores erhverv bliver direkte berørt af de nye teknologier.

 

- Der vil vi i erhvervet også gerne være med til at bane vejen, så vi sikrer langtidsholdbare trafik- og mobilitetsløsninger. Vi ser mange positive udviklingsmuligheder i de trafikale fremtidsscenarier, og vi og vores medlemmer, der har et indgående kendskab til branchens vilkår, vil meget gerne inddrages i et fremtidigt samarbejde om at sikre mobilitet og vækst, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

ITD vil nu gennemgå rapportens scenarier og senere komme med sine anbefalinger til, hvordan der politisk bør følges op.

 

- Vi glæder os over ekspertgruppens arbejde og resultatet heraf. Det vigtigste for os er, at rapporten ikke kommer til at samle støv på hylden. Nu må vi alle i arbejdstøjet og ruste os til fremtiden, siger Carina Christensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com