Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Stort fokus på navigation

Søgeord:

4. september 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

272 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Havnestatskontrol kigger på sikkerhed.

 

 

De to store havnestatskontrolregimer – Paris MoU og Tokyo MoU – sætter særligt fokus på navigationssikkerhed i en såkaldt koncentreret inspektionskampagne, der finder sted fra 1. september til 30. november 2017.

 

Inspektionskampagnen (CIC) løber over tre måneder og udføres som en del af de rutinemæssige havnestatskontrolsyn. Alle danske skibe, som rutinemæssigt bliver inspiceret under Tokyo og Paris MoU, vil derfor kunne forvente at blive omfattet af kampagnen. I 2016 blev danske skibe inspiceret mere end 600 gange under Paris og Tokyo MoU. I Danmark gennemføres årligt havnestatskontrol af 400-500 udenlandske skibe, som anløber danske havne.

 

Danmark er på hvidlisterne for Paris MoU og Tokyo MoU, samt udnævnt som QUALSHIP 21 nation, som er den amerikanske havnestatskontrol.

 

Det overordnede formål er at forbedre sikkerheden til søs. I dette års kampagne fokuseres der især på fartøjets overordnede navigationssikkerhed, overholdelsen af relevante punkter i SOLAS-konventionen, herunder anvendelse og vedligehold af navigationsudstyr, sejladsplanlægning og besætningens kompetencer inden for navigationsrelaterede arbejdsopgaver, siger Martin John, synschef i Søfartsstyrelsen.

Hovedmålene er:

Navigationsudstyret om bord skal være i overensstemmelse med gældende regler, have gyldige certifikater og i øvrigt være behørigt dokumenteret. 

 

Tilhørende udstyr skal være korrekt vedligeholdt og fungere tilfredsstillende.

 

Skibsfører og vagthavende navigatør skal være i stand til at betjene alt udstyr på broen, med særligt fokus på ECDIS.

 

Havnestatskontrolinspektørerne anvender et skema med 12 spørgsmål om navi-gationssikkerhed. Spørgeskemaet er offentliggjort og kan findes på Paris MoUs hjemmeside.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com