Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Straf mobilfumlere bag rattet

Søgeord:

22. januar 2018  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

416 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD bakker op om skærpet straf for brug af håndholdt mobil under kørslen.

Regeringen og Dansk Folkeparti vil skærpe reglerne for brug af alle håndholdte kommunikationsapparater, så det fremover skal koste både en bøde og et klip i kørekortet, hvis chaufføren anvender disse under kørslen. ITD hilser forslaget velkommen.

 

Til efteråret vil transportminister Ole Birk Olesen fremsætte et lovforslag, der skærper straffen for brug af alle håndholdte kommunikationsapparater under kørsel. Skærpelsen indebærer, at man ud over bøden på 1500 kr. også vil få et klip i kørekortet, såfremt man taler i håndholdt mobil, indstiller sin GPS eller anvender andre håndbetjente kommunikationsapparater, mens man kører.

Støtter forslag

ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport, bakker op om forslaget.

 

- Kørsel og brug af håndholdt teknologi udgør en alvorlig sikkerhedsrisiko på vejene. Derfor bakker vi også op om transportministerens forslag om at gøre forbuddet teknologineutralt og skærpe straffen. Samtidig vil vi også gerne opfordre virksomhederne til at have en klar politik på området og sikre, at der er håndfrit udstyr i lastbilerne – både til firma- og privattelefoner. Lige som der bør være klare retningslinjer for, hvordan kommunikation via for eksempel flådestyringssystemer og onboardterminaler foregår på en trafiksikker måde, siger Jørn-Henrik Carstens, chefkonsulent i ITD.

 

Trafikminister Ole Birk Olesen håber, at de skærpede regler på området vil få trafikanterne til at respektere forbuddet mere, så trafikulykker forårsaget af uopmærksomhed og distraktion fremover undgås.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com