Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Strejke hos Widerøe

Søgeord:

8. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2296 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Efter tre timers mægling brød forhandlingerne mellem kabinepersonalet og det norske flyselskab Widerøe sammen.

Efter tre timers mægling brød forhandlingerne mellem kabinepersonalet og det norske flyselskab Widerøe sammen.Det udmundede i en strejke onsdag blandt kabinepersonalet, som har lammet flyselskabets omkring 400 flyvninger fra 42 forskellige lufthavne og vil berøre omkring 11.000 passagerer.

 

Kabinepersonalet nedlagde arbejdet ved midnatstid, da parterne - fagforeningen Parat og det SAS-ejede Widerøe - ikke kunne nå til enighed. Personalet har ikke ønsket højere løn eller kortere arbejdstid, men indflydelse på pensionsordningerne. De vil have medbestemmelse på linje med piloterne, skriver E24.no.

 

-Kabinepersonalet i Widerøe er de eneste af de flyvende ansatte i hele SAS-koncernen, som ikke har forhandlingsret på egen pensionsordning. Pension er også en del af vores arbejdsvilkår, og dette krav vil ikke koste Widerøe en krone, siger Lars Petter Larsen, forhandlingsleder i Parat til E24.no.

Men i Widerøe er kommunikationsdirektør Richard Kongsteinen uforstående over for strejken.

 

-Jeg er chokeret. Vi har tilbudt et forlig, som sikrer medarbejderne mod ændringer i vilkårene for pension indtil 2017, og det har de afvist, siger han til NTB, skriver E24.no.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com