Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Strid kan stoppe Panama-udvidelse

Søgeord:

6. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

En strid mellem Panama Canal Authority og det konsortium der står bag udvidelsen af kanalen - Grupo Unidos por el Canal - kan i løbet af få uger føre til, at arbejdet med at bygge det tredje sæt kanalsluser indstilles.

En strid mellem Panama Canal Authority og det konsortium der står bag udvidelsen af kanalen - Grupo Unidos por el Canal - kan i løbet af få uger føre til, at arbejdet med at bygge det tredje sæt kanalsluser indstilles.Grupo Unidos por el Canal / GUPC kræver en ekstrabetaling på 1,6 milliarder dollar for at fortsætte arbejdet, mens kanalmyndigheden kræver, at konsortiet fuldfører projektet for den aftalte pris på 3,6 milliarder dollar.

 

Ifølge kanalmyndigheden bør det ikke komme bag på entreprenørerne, at projekter af denne type risikerer at koste mere end planlagt. Men det synspunkt deler GUPC ikke, og truer med at indstille arbejdet om 21 dage, hvis ikke de får 1,6 milliarder dollar.

Udvidelsesprojektet, der på nuværende tidspunkt er ni måneder forsinket, vil fra juni 2015 gøre det muligt for containerskibe med en kapacitet på op til 12.000 TEU at passere kanalen. I dag ligger grænsen ved skibe med en kapacitet på omkring 5.000 TEU.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com