Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sund fornuft dæmper kriminalitet

Søgeord:

16. november 2015  |  

Læst i alt:

899 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Udfordring trods færre danske problemer.

Sund fornuft bremser op til 80 procent af kriminalitet i vejgodstransportsektoren. Det var blot et af mange vigtige budskaber, som tilhørerne tog med sig hjem fra sidste onsdags velbesøgte konference om kriminalitetsbekæmpelse inden for vejgodstransport i Nyborg.

 

Konferencen, arrangeret af BAR Transport og Engros, satte fokus på, hvordan man kan sætte ind over for kriminalitet samt svind af især diesel, gods og materiel i transportbranchen.

 

Positiv fokus

Chefkonsulent i ITD’s erhvervspolitiske afdeling, Anders Jessen, glæder sig over det fokus, der er på kriminalitetsbekæmpelse og især fokusset på den menneskelige faktor i forhold til bekæmpelsen af kriminalitet.

 

- Det er meget interessant, at der skal så relativt lidt til for at bremse eventuelle kriminelle handlinger begået mod vognmænd og deres materiel. De eksempler og drøftelser, vi har overværet, viser med al tydelighed, at vi kan nå langt med sund fornuft. Det er værd at tage med i det videre arbejde, siger Anders Jessen.

Sund fornuft

En af oplægsholderne påpegede således, at op mod 80 procent af den potentielle kriminalitet kan afværges ved at tage relativt simple tiltag i brug, og her ikke mindst almindelig sund fornuft. Det kan fx være, at man parkerer bilerne om natten på steder med overvågning eller lys eller, at virksomhederne har etableret bestemte procedurer omkring sikring af ens ejendom. De sidste 20 procent kræver derimod tekniske tiltag.

 

Heldigvis viser statistikker fra dansk politi et markant fald i antallet af kriminelle handlinger over de senere år begået mod vejtransporterhvervet.

Øget opmærksomhed

- Som udgangspunkt er det glædeligt, at vi igennem de sidste fire-fem år har set, at antallet af kriminelle sager falder på transportområdet. Der kan hertil være flere årsager, men en af tingene er den øgede opmærksomhed, som virksomheder og ansatte udviser. Desuden er det en væsentlig faktor, at det fælles arbejde, der er lagt fra myndighedernes og branchens side de senere år, også spiller ind. Endelig har vi fået langt flere tekniske løsninger, fx overvågning af tankanlæg, perimetersikring, videoovervågning og andet, siger Anders Jessen.

 

Han tilføjer, at arbejdet med kriminalitetsforebyggelse er et fortløbende arbejde.

 

- Vi skal til stadighed opretholde fokus, hvis vi vil kriminaliteten til livs, siger han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com