Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

SUND PÅ FARTEN

Søgeord:

19. marts 2015  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1665 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Løft til transportsektorens sundhedsprofil.

SUND PÅ FARTEN er ITD’s nye initiativ for at forbedre sundheden i transportbranchen. Kampagnen skal bibringe lastbilchauffører større viden om motion og ernæring, som de kan praktisere på jobbet. Motions- og ernæringsekspert Michelle Kristensen vil rådgive og vejlede chauffører i SUND PÅ FARTEN til vægttab, større velvære og måder at blive en sundere og mere trafiksikker chauffør.

 

SUND PÅ FARTEN er ITD’s bidrag til de nationale mål for danskernes sundhed, som regeringen introducerede sidste år. Mål som sigter mod at give danskernes flere gode leveår og mindske den stigende ulighed i sundhed.

 

ITD har organiseret de største transportvirksomheder i branchen og har knap 700 medlemsvirksomheder, der samlet beskæftiger ca. 17.000 medarbejdere. Her i blandt chauffører der dagligt udfører et stor og ansvarsfuldt job. De får vores moderne velfærdssamfund til at hænge sammen ved at bringe gods frem til rette tid og rette destination, ligesom de sørger for at bringe import- og eksportgods sikkert og forsvarligt over landegrænser.

Lastbilchauffører har ikke de bedste betingelser for god ernæring og motion på jobbet. De har et stillesiddende job bag rattet i førerhuset og muligheden for tilberedning og indkøb af et sundt måltid mad er begrænset. Der er stor risiko for sundhedsmæssigt at falde i og tage den nemme løsning og snuppe et hurtigt måltid mad ud fra tankanlæggets eller cafeteriets menukort. Burgere, pølser, pomme frites m.m. er ok en gang i mellem, men ikke som faste måltider.

 

Den rette mængde og sammensætning af protein, fedt, vitaminer og kulhydrat i det daglige måltid sikrer et stabilt blodsukker. Du undgår at gå sukkerkold og øger muligheden for at blive en mere trafiksikker chauffør. Ligeledes medvirker små daglige motionsøvelser til øget velvære, sundhed og mere trafiksikker adfærd. Michelle Kristensen anviser i SUND PÅ FARTEN både små nemme opskrifter og motionsøvelser tilpasset lastbilchaufførers dagligdag.

- Det er vigtigt med en klar og tydelig sundhedsprofil i den enkelte transportvirksomhed. En chauffør, der spiser ernæringsmæssigt rigtigt og holder sig i form, er også en mere trafiksikker chauffør. Og en trafiksikker chauffør styrker indtjeningen, øger driftsikkerheden og har de bedste betingelser for at udføre transporter til tiden, understreger Jacob Chr. Nielsen, adm. direktør ITD.

 

SUND PÅ FARTEN rulles ud senere på året, og alle chauffører kan melde sig til kampagnen, som også rummer en landsdækkende konkurrence med store præmier til de chauffører der kan tabe flest kg og få regelmæssig motion på jobbet. Følg med på www.sundpaafarten.dk som er under opbygning.

 

 

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com