Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Svær tid for speditører

Søgeord:

12. april 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1173 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fortsat usikkerhed om containervejning. - OPDATERET

Usikkerheden om den praktiske udmøntning af reglerne for containervejning, der forventes at træde i kraft 1. juli 2016, er i top blandt afskibere, speditører og andre praktikere. Hvad vil den danske regering, og hvornår kommer den praktiske vejledning, som mange har brug for i deres forberedelser?


Frustrerende
Det korte og frustrerende svar er, at den praktiske danske vejledning først vil blive offentliggjort, når erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har svaret Folketinget på de spørgsmål, som Danske Speditører og Dansk Erhverv rejste offentligt den 8. marts.
 
Tilsvarende regner Danske Speditører ikke med, at ministeren kan og vil give et reelt svar inden en meget afgørende høring i den amerikanske kongres i Washington torsdag den 14. april 2016. (erhvervs og vækstminister Troels Lund Poulsen afgav sit svar til Folketinget tirsdag 12. marts /red.)
 
Stadig uklarhed
Politik- og kommunikationschef i Danske Speditører Henrik Beck forstår godt, at speditører og andre brancher er ved at miste tålmodigheden:
 
- Om cirka 2½ måned skal speditørerne og afskiberne være klar til noget, der stadig er ret uklart. Det eneste sikre er, at de skal leve op til at oplyse en mere præcis vægt på containerne end i dag. Det vil rederierne kræve for at sejle med containerne. Men når medarbejdere i vores medlemsvirksomheder spørger om f.eks. hvor stor fejlmargin, der tillades i Danmark og Tyskland efter 1. juli 2016, eller om de danske søfartsmyndigheder vil udføre kontrol og straffe overtrædelser fra 1. juli 2016, må jeg desværre være dem svar skyldig, siger Henrik Beck.
 
Tør ikke melde ud
- Mit bedste gæt er, at hverken den danske minister eller den danske styrelse tør sige noget før høringen har været holdt i Washington torsdag den 14. april 2014. Og hvis den høring ikke resulterer i en entydig amerikansk afklaring, kan der gå endnu længere tid inden vi får et svar fra ministeren og en praktisk vejledning til speditørerne og andre, der skal have en hverdag til at fungere efter 1. juli 2016. Det er med andre ord en svær situation, vi er i, fordi stort set alle venter på, hvad amerikanerne gør, inden de selv tør melde klart ud, siger Henrik Beck. (Det har siden vist sig ikke at være tilfældet, da erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i et svar til Folketinget, har fastslået at regeringen vil indføre IMO-kravet om "containervejning" 1. juli som planlagt)

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com