Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Svendborg vedtager havneplan

Søgeord:

27. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2259 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Et stort flertal i Svendborg Byråd vedtog tirsdag aften en udviklingsplan for havnen. Debatten om havnens fremtid har stået på i årevis, men nu er en rammeplan vedtaget.

Et stort flertal i Svendborg Byråd vedtog tirsdag aften en udviklingsplan for havnen. Debatten om havnens fremtid har stået på i årevis, men nu er en rammeplan vedtaget.Kun Socialdemokraterne, SF og Tværsocialistisk Liste står uden for aftalen. 21 medlemmer stemte for, mens otte var imod.

 

-Det er en meget fleksibel løsning, som vi nu har fundet frem til, og jeg er glad for, at vi har taget dette vigtige skridt og at et stort flertal har tilsluttet sig planerne for havnens fremtid, siger Henrik Nielsen, der er formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget tilTV2/Fyn.

 

Aftalen betyder, at Frederiksøen og Østre Kaj bliver forbeholdt erhvervsudvikling, mens der skal bygges boliger på Jessens Mole og godsbanearealet. SIMAC samler kommer til at ligge ved Nordre Kaj, på en del af det tidligere erhvervsområde.

Svendborg Kommune købte i januar bygninger for 26 millioner kroner på Svendborg Havn, hvilket betyder, at man den 1. juli 2014 overtager bygninger på Frederiksø og Nordre Kaj. Motorværkstedet Petersen & Sørensen flytter fra Nordre Kaj til Frederiksø.

 

Det betyder, at SIMAC, Svendborg International Maritime Academy, kan bygge et nyt domicil på Nordre Kaj og samle skolens aktiviteter. Det kræver dog at man kan rejse et beløb på mellem 200 og 300 millioner kroner.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com