Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Svenske skattemyndigheder gransker udflagning af skibe

Søgeord:

13. juni 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2305 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Svensk-ejede skibe har i stort antal skiftet de blå og gule farver ud med fremmede flag – herunder danske.

Svensk-ejede skibe har i stort antal skiftet de blå og gule farver ud med fremmede flag – herunder danske.Nu er det svenske skattemyndigheder i gang med at gennemgå svenske rederiers udflagning af skibe til det færøske skibsregister. Formålet med undersøgelsen er at finde eventuelle fejl, der kan resultere i krav om yderligere skatteindbetalinger.

 

- Det er ikke vores opgave at tage stilling til, om der er sket lovovertrædelser. Vi undersøger blot om de gældende regler på området er overholdt, siger lederen af det svenske skattevæsens afdeling for udenlandske transaktioner, Johan Lundberg til Sjöfartstidningen.

 

Det skriver maritimedanmark.dk.

 

Hvis de svenske skattemyndigheder får ”jackpot”, så vil granskningen blive udvidet til at omfatte udflagning til en række lande.

Svenske rederier har i de seneste 10 år udflaget skibe til lande med bedre rammevilkår for søfarten – herunder Danmark. Sverige har i de sidste par år søgt at tilpasse rammevilkårene for det svenske skibsregister – herunder ved at indføre en tonnagebeskatning – men det har ikke været nok til at standse udflagningen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com