Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Svenskere får prestigefyldt kvalitetspris

Søgeord:

19. januar 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

4722 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Volvo Trucks kører igen med prestigefyldt kvalitetspris.

For andet år i træk kører Volvo Truck med den prestigefyldte europæiske pris Quality Innovation of the Year – denne gang for den nye gearkasse I-Shift Dual Clutch.

 

- I-Shift Dual Clutch er en produktinnovation, som er ny for branchen og som indeholder parametre til forbedring af forhold for såvel chauffører og transportvirksomheder som fragtmænd og samfundet, udtaler Matti Kaulio.

 

Han er lektor i Industriel Økonomi på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan) og repræsenterer det svenske SIQ (Institutet för Kvalitetsutveckling) i ekspertpanelet, der valgte året prismodtager.

 

Bag Quality Innovation of the Year står, foruden SIQ, også kvalitetsinstitutter i flere andre europæiske lande. 2014-priserne uddeles i dag af Ungarns præsident János Áder ved en ceremoni i Budapest.

Innovation med kundefordele

- Det er naturligvis fantastisk, at vores udviklingsarbejde igen belønnes på denne måde. Vi arbejder systematisk på at udvikle nye løsninger med klare fordele for kunder og chauffører, og modtagelsen af I-Shift Dual Clutch har virkelig oversteget vores forventninger. At vi så derudover får Quality Innovation of the Year Award er yderligere en bekræftelse på, at vores fokus ligger på det rigtige sted, siger Hayder Wokil, kvalitetschef hos Volvo Trucks.

 

Først i verden

I-Shift Dual Clutch er kort sagt en automatiseret manuel gearkasse med dobbeltkobling. Med denne løsning taber lastvognen hverken fart eller kraft ved gearskift og får en effektiv og jævn kørsel. Denne type gearkasse blev oprindelig udviklet til sportsbiler og anvendes også inden for personvognsindustrien. Volvo Trucks er den første producent i verden til at anvende teknikken i tunge køretøjer.

I 2013 fik Volvo Trucks Quality Innovation of the Year for sit styresystemVolvo Dynamic Steering, som har fået stor opmærksomhed ikke mindst gennem filmen the Epic Split med Jean-Claude Van Damme.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com