Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Svenskere vil have længere modulvogntog

Søgeord:

27. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2253 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Sveriges Åkeriföretag har afleveret et svar til Europaparlamentet og rådets direktiv om ændringer af de højest tilladte dimensioner i national og international transport samt de højest tilladte vogntogsvægte i international transport.

Sveriges Åkeriföretag har afleveret et svar til Europaparlamentet og rådets direktiv om ændringer af de højest tilladte dimensioner i national og international transport samt de højest tilladte vogntogsvægte i international transport.Sveriges Åkeriföretag siger i sit svar blandt andet, at der hvor infrastrukturen tillader det, skal vogntog med større dimensioner og/eller vægte fortsat kunne anvendes både nationalt og i grænseoverskridende trafik mellem flere medlemsstater.

 

Man konstaterer videre at afsendere af gods med køretøjer eller lasteenheder (f.eks. veksellad), skal aflevere dokumenter med korrekte oplysninger om vægt og lastsikring til transportøren og samtidig bære ansvaret ved domsfældelse, sanktioner og overtrædelser.

 

De svenske vognmænd skriver også, at det er godt at tillade længere vogntogskombinationer som kan håndtere 45” containere, men udnyttelsen stiger betragteligt, hvis det gælder alle transporter og ikke blot afgrænses til at udgøre en del af en intermodal transport.

På visse eksisterende køretøjer kan 45” containere transporteres med et overhæng på 75 cm, hvilket bør tillades med lempelige overgangsregler frem til år 2025, udover de 15 cm forøgelse af længden, som foreslås.

 

Dette indebærer også at modulvogntogslængden på 25,25 meter bør øges til 26 meter i lande som tillader modulsystemet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com