Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sverige skærper transportansvar

Søgeord:

22. marts 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2755 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Svensk bombe - transportkøber pålægges ansvar for transportens lovlighed.

Den svenske regering foreslår, at såvel transportkøber og myndigheder i langt højere grad end hidtil, gøres ansvarlig for at den bestilte godstransport foregår lovligt.

 

Baggrunden er det den svenske regering kalder problemer med ulovlige erhvervstransporter, usunde konkurrencevilkår og virksomheder, der ”dumper” de sociale vilkår.

 

- For at sikre en sund konkurrence og gode arbejdsvilkår i vognmandsbranchen må der skabes ordentlige og redelige forhold på vejene. Med et skærpet ”bestilleransvar” giver vi et tydeligt signal om at det ikke må betale sig, at entrere med virksomheder, der ikke følger reglerne, siger den svenske infrastrukturminister Tomas Eneroth, i en pressemeddelelse.

 

Skærpelsen vil omfatte såvel myndigheder, vareejere, vognmænd og speditører. Faktisk vil alle, der i erhvervsmæssig sammenhæng bestiller vare- eller persontransport, gøres ansvarlig for transporten gennemføres lovligt. Det gælder uanset, hvor i aftale-kæden den pågældende virksomhed befinder sig.

Det betyder i praksis, at alle der bestiller en underleverandør til, at udføre en erhvervstransport, også bliver gjort ansvarlig for transporten udføres lovligt. Det gælder også svenske myndigheder, der køber transportydelser.

Strafferammen er ifølge det svenske lovforslag op til ét års fængsel.

 

Private forbrugere, der bestiller transportydelser er ikke omfattet af det skærpede ansvar.

 

Det opsigtsvækkende – og retspolitisk stærkt tvivlsomme – lovforslag vil blive fremsat i Riksdagen inden for kort tid og det skal allerede træde i kraft 1. juli 2018.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk