Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sveriges mest kendte vognmand død

Søgeord:

9. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2268 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Grundlægger af transportkoncernen Börje Jönsson Åkeri blev 86 år.

Grundlægger af transportkoncernen Börje Jönsson Åkeri blev 86 år.Den absolut mest kendte svenske vognmand, Börje Jönsson, døde natten til onsdag 86 år gammel. Börje Jönsson var uden sidestykke Sveriges største og mest succesfulde vognmand gennem tiderne.

 

Han interesserede sig allerede som dreng for transportbranchen. Efter at have arbejdet i en vognmandsforretning blev han allerede som 15-årig ansat som chauffør ved et vognmandsfirma. I 1954 fik han som 26-årig egen speederpedal under fødderne ved at købe en brugt torpedobygget Volvo lastvogn, en såkaldt Rundnæset version.

 

Ved at arbejde hårdt døgnet rundt købte Börje Jönsson allerede efter et år sin første nye lastvogn, og samtidig begyndte han at køre på udlandet. Det blev starten på den omfattede transportkoncern Börje Jönsson Åkeri AB, der er hjemmehørende i Helsingborg og har afdelinger i Stockholm, Göteborg og Karlstad, samt en udenlandsk afdeling i Hamborg, der blev etableret meget tidligt i forløbet.

Allerede ved begyndelsen af sin virksomhed var Börje Jönsson i gang med at udføre transport uden transportformidler som mellemhandler. Helt fra starten indså han kundernes fordel ved at have den direkte kontakt med den udførende transportør, og han havde hele tiden kvalitetstanken med sig.

 

Han var den første svenske transportør som udførte udlandstransporter uden at have indblandet en speditionsvirksomhed, og virksomhedens udlandstransporter voksede ganske betragteligt op gennem 1960'erne.

 

I 1998 tog sønnen Ulf Jönsson over i ledelsen. På daværende tidspunkt omfattede vognmandvirksomheden ca. 150 lastvognstog.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com