Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Svovlkrav bekymrer skibsmæglere

Søgeord:

6. oktober 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2260 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Varsel om store rateforhøjelser i forbindelse med de skærpede svovlkrav giver anledning til bekymring hos danske skibsmæglere.

Varsel om store rateforhøjelser i forbindelse med de skærpede svovlkrav giver anledning til bekymring hos danske skibsmæglere.De nye svovlkrav – der skal reducere skibsfartens udledning af svovl i luften med 90 procent fra årsskiftet i Nordsøen, Kattegat og Østersøen - og myndighedernes håndhævelse heraf blev et centralt emne i debatten på Danmarks Skibsmæglerforenings årlige generalforsamling.

 

Rederierne melder om væsentlige fragtforhøjelser som følge af de forhøjede bunkerolieudgifter pr. 1. januar 2015.

Politisk selvmål

Der er blandt skibsmæglerne en udtalt bekymring for, at de nye regler vil medføre en væsentlig større overflytning af gods fra nærsøfarten til f.eks. landtransport, end først antaget, hedder det i en pressemeddelelse fra Danmarks Skibsmæglerforening.

 

Brancheforeningens medlemmer frygter, at svovlkravet vil få negativ betydning for både den europæiske dør-til-dør transport i containers samt for den traditionelle europæiske nærsøtransport. Hertil kan komme et overflytningspotentiale for feeder-containers til/fra Hamburg og Bremerhaven, hvor langt hovedparten i dag transporteres med feeder-skibe til/fra de danske containerhavne.

Kontrol nok?

Der blev også sat fokus på den manglende kontrol med og håndhævelse af de nye svovlkrav. Det nytter kun lidt, at vi i de danske havne og ved passage af de danske stræder opruster nu men det afgørende er, at reglerne bliver håndhævet internationalt, påpeger skibsmæglerne.

 

»Skibsmæglerforeningen vil fortsat have fokus på disse udfordringer og modvirke, at overflytning til anden transportform accelererer. Derfor vil foreningen stadig holde god kontakt til myndighederne også internationalt. Derfor bliver det også et tema på FONASBA’s (The Federation of National Associations of Shipbrokers and Agents) kommende årsmøde i Göteborg,« slutter Danmarks Skibsmæglerforening. /Smir.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com