Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DTL: Tænketanks ideer om kørselsafgift urealistisk

Søgeord:

20. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2255 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den grønne tænketank CONCITO foreslog på en konference i dag en brandbeskatning af lastbiler med 11 mia. kr. Det er helt uacceptabelt.

Den grønne tænketank CONCITO foreslog på en konference i dag en brandbeskatning af lastbiler med 11 mia. kr. Det er helt uacceptabelt.Sådan siger Ove Holm, erhvervspolitisk chef i DTL.

 

- CONCITO’s forslag om 11 milliarders brandbeskatning vil ramme vores industri og vores landbrug – og ikke mindst skatteyderne – benhårdt, fastslår Ove Holm, der fortsætter:

 

- Kørselsafgifter på lastbiler – og så i den størrelsesorden – er hul i hovedet. Intet mindre. For danskerne har brug for at få fragtet varerne ind og affaldet ud. Stat og kommune har brug at få materialer ind – og affaldet ud. Fra Metrobyggeri, fra anlægsopgaver, til vindmøller osv. Den regning CONCITO har udtænkt, vil i virkelighedens verden naturligvis blive sendt direkte videre til forbrugerne og køberne af ydelserne, der kræver transport, og desuden ramme benhårdt hos industri og landbrug.

Job og konkurrenceevne

DTL peger på, at dette koster arbejdspladser og konkurrenceevne.

 

- Så CONCITO tror måske nok, at de kan isolere idéen til en brandbeskatning af et enkelt erhverv. Men i virkeligheden sender de en regning på 11 mia. til skatteyderne med en masse ekstra uønskede effekter. Det har ingen gang på jord, fortsætter Ove Holm.

Hver liter tæller allerede

DTL har en lang række forslag til en bedre miljø- og klimaprofil for vognmandserhvervet.

 

For eksempel bedre trafikafvikling, asfalt med mindre rullemodstand, bedre uddannelse af chaufførerne, så der køres mere brændstoføkonomisk, biogas og biodiesel til de tunge lastbiler.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com