Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tag ikke vækst for givet

Søgeord:

4. august 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2364 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Organisationer holder konference.

 

Hvor skal væksten komme fra?

 

Dét spørgsmål stiller Danske Rederier og fire andre erhvervsorganisationer til bl.a. finansminister Kristian Jensen, partiformand Kristian Thulesen Dahl og erhvervsminister Brian Mikkelsen på en fælles Christiansborg-konference den 23. august 2017.

 

Det går godt for dansk økonomi, der generelt set er inde i en periode med stabil vækst og stigende beskæftigelse, og selv om skibsfarten var i en bølgedal i 2016, så ser det også lysere ud i denne industri. Men væksten kan ikke tages for givet. Skal Danmark holde sig i front som et af verdens mest velstående lande, skal vækstbetingelserne for erhvervslivet justeres løbende for at være på omgangshøjde.

En udfordring

Det er en udfordring, der rækker på tværs af de politiske fløje, da vækst og velstand er forudsætningen for, at der også er råd til velfærd. Derfor må fremdrift her og nu ikke sløre det politiske fokus på langsigtet vækst, siger Jakob Ullegård, direktør i Danske Rederier.

 

-Et Danmark i vækst er resultatet af mange forskellige faktorer. Det handler selvfølgelig om talent, flid og kommerciel snilde, men rammerne skal også være på plads, så det er attraktivt at drive sin virksomhed i Danmark. I forhold til søfarten var det blå vækstteam en god lejlighed til at holde os op imod den internationale konkurrence, siger han og ser frem til, at der sættes politisk handling bag vækstteamets arbejde.

-For at holde fokus på vækstpolitikken står vi sammen med fire af dansk erhvervslivs andre styrkepositioner. Vi mener, at vækst fortsat bør prioriteres på Christiansborg, da det kræver politisk vilje og samtidig er en forudsætning for øget velstand til danskerne. Vores fælles budskab er, at vi skal satse på Danmarks erhvervsmæssige styrker, samtidig med, at der generelt er gode vækstbetingelser for erhvervslivet, siger Jakob Ullegård.

 

De fem organisationer bag alliancen ”Fem Styrker for Danmark” - (HORESTA, Landbrug & Fødevarer, Lif, Danske Rederier og Dansk Energi) inviterer derfor til en konference på Christiansborg den 23. august.

 

Det fulde program for dagen følger. Man kan tilmelde sig konferencen her - det er gratis at deltage, men der er et begrænset antal pladser, der tildeles efter først-til-mølle princippet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com