Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Takstnedsættelser stopper ikke trængslen

Søgeord:

25. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

278 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Intet nyt i aftale, mener DTL.

 

Først var de med, så var de ikke, og nu er de så med igen. Regeringen og DF har fredagen igennem arbejdet på den del af torsdagens politiske aftaletekst, der omhandler nedsættelsen af taksterne på Storebæltsbroen.

 

Resultatet blevet, at lastbiler og varebiler alligevel omfattes af takstnedsættelsen, har regeringen nu meddelt. Aftaleparterne er blevet enige om at ”justere teksten”, så taksnedsættelsen gælder al vejtrafik samt persontog.

 

DTLs adm. direktør Erik Østergaard noterer sig præciseringen men finder ikke, at det ændrer noget ved sagens substans:

 

- Den oprindelige aftale om takstnedsættelser på Storebælt omfattede både gods- og persontransport. I gårsdagens tekst var godstransporten så røget ud, og nu har man så – endelig – husket, at der er noget, der hedder godstransport. Fint nok, men det stopper ikke den trængsel, der akkumuleres i perioden frem til 2021 med de bebudede lavere takster for personbiler og følgende øgede trafikmængde. Vi skal også huske på, at det vejstykke på Fyn, regeringen vil gøre noget ved, er en relativt lille strækning set i forhold til det påtrængende behov, der er, for endnu flere forbedringer af infrastrukturen.

Penge kunne findes på Storebælt

DTL-direktøren mener derfor fortsat, at det er en fejl, at regeringen i sin planlægning har ikke taget penge med til substantielle forbedringer af infrastrukturen og vejnettet i øvrigt, hvorfor øget trængsel på sigt vil blive det uomgængelige resultat af både en registreringsafgiftslettelse og en takstnedsættelse.

 

- De penge kunne man netop have fundet på Storebælt, da en generel vejafgift med deraf følgende tilbageførelsesordninger for at friholde danske bilister erfaringsmæssigt er en tung og dyr ting at administrere.

 

Ifølge oplysninger fra Sund & Bælt i et ministersvar til Folketingets Trafikudvalg vil regeringens forslag om sænke taksterne på vejforbindelsen over Storebælt med 25 procent frem mod 2021 øge vejtrafikken over Storebælt med 3.000-4.500 køretøjer pr. døgn.

Omkring 80 procent af mertrafikken på Storebæltsforbindelsen vil ifølge samme oplysninger krydse Fyn til og fra Jylland/Sjælland, og det vil øge trafikken på E20 på Vestfyn og syd om Odense med ca. 2.400-3.600 køretøjer pr. døgn.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com