Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Talentprisen gjorde en forskel

Søgeord:

12. februar 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1116 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vinder skiftede spor.

Modtageren af FDE Fondens talentpris 2015, lastvognsmekanikeren Steffen Elbæk, har skiftet spor ved hjælp af uddannelse.

 

Olie på fingrene er ikke længere det, der står øverst på menuen for Steffen Elbæk. Han har valgt at skifte rulleborde og svensknøgler ud med en gedigen videreuddannelse i stedet:

 

- For mig var det en enestående og god chance for at lære noget helt unikt, forklarer Steffen Elbæk om donationen fra FDE Fonden, der har givet mulighed for at han kan tage et uddannelsesforløb hos trailerproducenten Goldhofer i Tyskland. På den måde håber Steffen Elbæk, at han kan bruge sin arbejdskraft i branchen de næste mange år.

 

Uddannelsen består af tre uger i Tyskland, hvor der veksles mellem teori og praksis:

 

- Først får vi noget teori, og så går vi ud og ser, hvordan det fungerer i praksis, så det er den perfekte løsning for mig, smiler Steffen Elbæk.

 

Primært går uddannelsen ud på at kunne beregne sikkerhed og materiel på de helt store transporter.

Speciale i blokvogne

For Steffen Elbæk og hans arbejdsgiver Give Goodwind er der stor forskel på de mange forskellige typer af trailere, og en blokvogn er ikke bare en blokvogn. Derfor er Give Goodwind i disse år i gang med en større udskiftning af deres trailerpark:

 

- Vi skal have nogle trailere, der passer præcist til de godstyper, vi har med at gøre, og i den forbindelse kan jeg efter min uddannelse hjælpe med til at vælge de helt rigtige løsninger, fortæller Steffen Elbæk.

 

Ved hver eneste transport skal der nemlig beregnes på, hvad der er den bedste løsning i forbindelse med materiellet, og tidligere skulle Give Goodwind have fat i trailerproducenten hver eneste gang:

 

- Men nu kan jeg selv lave beregningen, og det giver os en meget større fleksibilitet i hverdagen, siger Steffen Elbæk.

En glad fondsformand

Hos FDE Fonden er det altid en stor glæde for formanden at præsentere modtageren af den årlige talentpris:

 

- Vi er med fondens årlige talentpris med til at hjælpe og fastholde unge dygtige talenter i branchen, udtaler formanden, Jens Iwer Petersen og fortsætter, at der er behov for endnu mere uddannelse i transportbranchen:

 

- Med den stadig voksende konkurrence er der et stort behov for at fastholde og udvikle de mange dygtige unge mennesker i branchen og da er videreuddannelse og specialisering et afgørende parameter for danske transportvirksomheder, vurderer Jens Iwer Petersen.

 

FDE Fonden har netop åbnet for endnu en ansøgningsrunde til årets talentpris, der atter består af et legat på 50.000 kroner.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com