Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tankanlæg: Havn og Nordic Marine Oil indgår strategisk aftale

Søgeord:

11. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2259 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Frederikshavn Havn A/S og oliefirmaet Nordic Marine Oil A/S indgår i dag aftale om etablering af et tankanlæg på havnen i Frederikshavn på minimum 20.000 cbm med mulighed for yderligere udvidelse.

Frederikshavn Havn A/S og oliefirmaet Nordic Marine Oil A/S indgår i dag aftale om etablering af et tankanlæg på havnen i Frederikshavn på minimum 20.000 cbm med mulighed for yderligere udvidelse.Tankanlægget skal være brændstoflager til skibe i havnen og skibe, der passerer forbi i Kattegat, og det skal stå klar i 2. halvår næste år.

 

Adm. direktør for Frederikshavn Havn, Mikkel Seedorff Sørensen:

 

- Vi er naturligvis glade og stolte af, at et firma som Nordic Marine Oil vælger Frederikshavn som centrallager for deres fremtidige aktiviteter i Danmark. Miljø er et væsentligt fokusområde for Frederikshavn Havn, og det er helt i tråd med vores strategi om at få en af de væsentligste udbydere af marinediesel til at placere sig i Frederikshavn, da markedet for marinediesel forventes at stige kraftigt i forbindelse med de nye og strammere regler for svovludledning, der træder i kraft 1. januar 2015.

Nordic Marine Oil er med til at understrege den øgede interesse for Frederikshavn Havn, som står overfor en stor udvidelse af de nuværende faciliteter og adgangsforhold, og samtidig skaber de vækst og arbejdspladser for Frederikshavn.

 

- Det er meget glædeligt, at vi formår at tiltrække selskaber som Nordic Marine Oil i og med, at dette bekræfter de strategiske tiltag, som bestyrelsen vedtog i 2011, tilføjer Mikkel Seedorff Sørensen.

Datterselskab til Malik Supply

Nordic Marine Oil, datterselskab af det internationale bunkerselskab Malik Supply, leverer serviceydelser indenfor bunkring, smøremidler og oliehandel i Danmark. Nordic Marine Oil leverer brændstof fra egne lagre i Skagen, Hirtshals, Hanstholm, Thyborøn, Hvide Sande, Esbjerg og Gedser og servicerer den maritime industri herfra.

Adm. direktør i Nordic Marine Oil, Steen Møller:

 

- Nordic Marine Oil har et mål om at etablere sig yderligere i bunkersmarkedet omkring indsejlingen til Østersø-området. Frederikshavn Havn er særdeles godt geografisk placeret og vil blive omdrejningspunktet for leverancer af olieprodukter til skibe i og udenfor havnen. Samtidigt er Frederikshavns beliggenhed optimal som transitlager for vores lagerfaciliteter langs den danske vestkyst.

 

Steen Møller tilføjer:

 

- Aftalen betyder, at Nordic Marine Oil sammen med de øvrige servicevirksomheder på havnen skaber et full-service koncept overfor shippingindustrien, der gør Frederikshavn Havn til en af de mest attraktive havne for fremmede skibe.

 

Steen Møller vurderer også, at tidspunktet for aftalens indgåelse er optimal, idet skibsfarten er ved at rejse sig ovenpå et deprimeret marked siden 2008. Herudover påpeger han, at der ligger flere muligheder for udvidelse af samarbejdet på havnen til gunst for havnens aktører.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com