Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Temamøde om cybersikkerhed

Søgeord:

1. december 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

148 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Eksportstyrker sætter fokus på cybersikkerhed.

Globaliseringen giver mange fordele, men også nye udfordringer som eksempelvis cybersikkerhed. Den udfordring er en uundgåelig udløber af at begå sig på verdensmarkedet, og derfor er Danske Rederier medarrangør for et åbent temamøde om, hvad truslen indebærer og hvordan den tackles.

 

Der tales tit om de store fordele og muligheder ved globalisering, men der er også udfordringer forbundet med et globalt marked med stor og hurtig samhandel. En af dem er cybersikkerhed, som også er en udløber af den digitale omstilling, der sker de fleste steder i erhvervslivet. Cybertruslen udvikler sig hele tiden, og alle virksomheder med øje for det store udland mærker ændringerne.

 

Derfor sætter de fem eksportstyrker Danske Rederier, Landbrug & Fødevarer, Lægemiddelindustrien (LIF), HORESTA og Dansk Energi fokus på cybertruslen ved et åbent arrangement den 18. december.

- Vi kommer ikke uden om, at cybersikkerhed er blevet en del af virksomhedernes hverdag, hvis de har en tyngde, som rækker ud på verdensmarkedet. Når danske virksomheder konkurrer på de internationale markeder, skal der findes et sikkerhedsniveau overfor cybertrusler, som balancerer hensynet til både markedet, samfundet såvel som nationen,” siger Karen Lund Petersen, professor (mso) fra Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, som er en af talerne ved det kommende arrangement.

 

Skærpede krav

Derfor arbejdes der bredt i erhvervslivet med cyber- og informationssikkerhed på forskellige niveauer, ligesom at myndighederne har skærpet kravene til beskyttelse af kritisk og samfundsvigtig infrastruktur og persondata. Udfordringen består i at prioritere og vælge de rigtige løsninger og sikkerhedsforanstaltninger for fremtiden – uanset om det er på ledelsesgangen, i forretningen eller i IT-afdelingen.

- Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden, og vi gør vores for at sikre, at man bredt i det danske samfund er klar over udfordringerne. Det er vigtigt, at der aktivt tages stilling til truslen, som de færreste virksomheder kommer uden om at forholde sig til, siger Thorsten Foldager Jensen, chef for Trusselsvurderingsenheden ved Center for Cybersikkerhed, som også holder oplæg på dagen.

 

På dagen er der ud over dette oplæg om det aktuelle trusselsbillede også virksomheds-cases fra førende eksportvirksomheder som Ørsted, Novo Nordisk og Danish Crown, og en paneldebat med bl.a. Morten Bødskov (S) og Mads Fuglede (V) om koblingen mellem de identificerede udfordringer, og behovet for politisk respons og en indsats fra erhvervslivet.

Det er gratis at deltage i arrangementet, som foregår hos Danske Rederier i Amaliegade. Pladserne fordeles efter først-til-mølle princippet.

 

Tilmelding på Danske Rederiers hjemmeside.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com