Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Terror øger fokus på lastbiler

Søgeord:

10. maj 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

570 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Politiet skærper kursen.

Efter brug af lastbiler i forbindelse med terror i Nice, Berlin og Stockholm er fokus på sikkerheden omkring lastbiler, brugt som terrorvåben, vokset - herunder fra ordensmagtens side.

 

Politiet i København er begyndt at udstede bøder til chauffører, der efterlader deres skraldebiler ulåste og med kørende motor, mens de henter skraldespande ud til tømning. Det oplyser DTL.

 

DTL vil gerne opfordre alle DTL- vognmænd og chauffører til at udvise skærpet opmærksomhed i fht. risikoen for at bilerne kan blive overtaget og brugt i terrorøjemed.

 

DTL skal indskærpe, at det allerede i dag er omfattet af lovgivningen, at man har ansvaret for sikring af sit køretøj, så det ikke falder i forkerte hænder, jf. Færdselslovens § 28, stk. 4.: ”Når føreren af et køretøj forlader dette, skal det sikres, at køretøjet ikke kan sætte i gang af sig selv. Føreren skal endvidere træffe foranstaltninger for at sikre, at køretøjet ikke uberettiget kan benyttes af andre. Påbudt anordning til tyverisikring skal være sat i funktion. Transport-, bygnings- og boligministeriet kan fastsætte bestemmelser om, hvilke typer låseanordninger der skal anvendes. /mb

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk